2024.04.26, Péntek

Jótékonyság a mezőgazdaságban - Somogy megyében 7 búzagyűjtő pont került kialakításra

Somogy Megyei Kormányhivatal

2018.07.24. 17:00

A Magyarok Kenyere olyan jótékonysági program, amelynek keretei között a magyar gyermekeket segítő szervezeteket támogatják, nem csupán a határokon innen, de a határokon túl is.

Hirdetés

Az esemény keretein belül a Kárpát-medence magyarlakta területeiről nemzeti összefogással búzát gyűjtenek a segítőkész adományozóktól, s a felajánlott búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatják el a rászorulókhoz.

A búza gyűjtéséhez igazodva a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara területi egységei megyei búzagyűjtő napokat és kenyérünnepeket rendeznek.

Somogy megyében 7 búzagyűjtő pont került kialakításra, mely gyűjtőpontok gabonáit jelképesen ünnepélyes keretek között 2018. július 21-én Somogybabodon öntötték össze, hogy aztán az országos Összeöntő Ünnepséget követően ősz elején az összegyűlt búza egy részét liszt, másik részét kenyér formájában eljuttassák a szociálisan rászoruló hátrányos helyzetű gyerekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezeteknek.

 

 

A 7 Somogy megyei gyűjtőpontok idén a nagybajomi, somogyszobi, balatonszentgyörgyi, kéthelyi, bárdudvarnoki, barcsi és balatonőszödi adományok, melyet jó szándékú, segítő emberek, cégek, társaságok ajánlottak fel.

A rendezvényen részt vett Biró Norbert a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, köszöntőt mondott Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott és Dr. Gombos Sándor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Megyei Szervezetének elnöke.

 

 

AktuálisSomogy megyemezőgazdaságmagyarok kenyerebúzajótékonysági programbúzagyűjtő pont