2024.04.27, Szombat
Új ivókutakat helyez ki a DRV Zrt.
pixabay - illusztráció

Új ivókutakat helyez ki a DRV Zrt.

drv.hu

2018.08.05. 05:00

Új ivókút kihelyezésével és két tűzcsap ivókúttá alakításával hívja fel a lakosok figyelmét a kánikula alatti fokozott vízfogyasztás jelentőségére a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.).

Hirdetés

Mivel a nyári hőségben több és rendszeres folyadékpótlásra van szüksége a szervezetnek, a víziközművek által szolgáltatott nyilvános kutak – a csapvíz mellett – kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy jó minőségű, egészséges és környezettudatos ivóvízzel olthassák szomjukat a lakosok.

A víz a folyadékbevitel legjobb forrása; a DRV Zrt. pedig kiemelt figyelmet fordít arra, hogy bárki számára elérhetővé tegye a szervezet optimális működéséhez elengedhetetlen ivóvizet. Ezért szolgáltatási területén közel kilencszáz ivó- és közkutat üzemeltet, a nyár folyamán pedig további ivókutakat helyez ki Siófokon. Ennek köszönhetően mind több köztéren válik elérhetővé a társaság által üzemeltetett ivókutakból folyó jó minőségű, folyamatosan ellenőrzött, friss és a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat tartalmazó ivóvíz.

Nyáron, különösen kánikula alatt kifejezetten fontos a megfelelő folyadékbevitel, hiszen az emberi szervezet naponta akár több liter vizet is veszíthet izzadtság formájában. A nagy hőségben a napi ajánlott 1,5-2 liter folyadéknál jóval többre van szükség. Extrém helyzetben – mint például a tűző napon végzett, egész napos megerőltető fizikai munka esetén – a szervezet akár 8 liter folyadékot is veszíthet. Az enyhén dehidratált állapot kimerültséghez, súlyos esetben ájuláshoz vagy kiszáradáshoz is vezethet. Különösen fontos odafigyelni a kisgyermekek és az idősek folyadékpótlására.
 

Miért töltsük újra csapvízzel kulacsunkat?

A csapvíz BÁRMIKOR ELÉRHETŐ! Hazánkban mindenhol rendelkezésre áll a jó minőségű csapvíz, Magyarországon a vezetékes ivóvízzel ellátott települések aránya 100 százalékos.

A csapvíz EGÉSZSÉGES! Tartalmazza az emberi szervezet számára szükséges és elégséges ásványi anyagokat, ezenkívül változatosan fogyasztható, hiszen gyümölcsökkel, zöldségekkel, fűszerekkel ízesítve igazán ízletes, finom szomjoltó készíthető belőle.

A csapvíz BIZTONSÁGOS! Magyarországon az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer a csapvíz. A víziközmű szolgáltatók szigorú kritériumok alapján, napi szinten ellenőrzik az általuk szolgáltatott ivóvizet.

AktuálishőségivókútDRV Zrt.folyadékbevitel