2024.04.19, Péntek
Huszonhárom emelet tűzoltó tempóban - somogyi győzelemmel
somogy.katasztrofavedelem.hu

Huszonhárom emelet tűzoltó tempóban - somogyi győzelemmel

somogy.katasztrofavedelem.hu

2018.09.24. 16:08

Huszonhárom emelet magasra kellett felrohanniuk a tizennyolcadik alkalommal megrendezett Országos Lépcsőfutó Bajnokság résztvevőinek, köztük hét somogyi tűzoltónak. A hagyományos versenyt a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbjében rendezték meg, szeptember 22-én.

Hirdetés

Az ország minden tájáról érkezett tűzoltókkal telt meg szombaton reggel a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbje. Az egyébként orvostanhallgatóktól hemzsegő aulában a versenyre készülő, bemelegítő, a megfelelő légzéstechnikát gyakorló tűzoltók gyülekeztek, izgatott feleségekkel a hátuk mögött.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett 18. Országos Lépcsőfutó Bajnokságra száznegyvenhárman neveztek. A hét somogyi tűzoltó - a nagyatádi Kiss János Tamás, Horváth Dániel, a barcsi Dibuz-Pávics Szabolcs, a marcali dr. Gelencsér András, a kaposvári Bán Szabolcs, Óvári Timót és Kordély Péter - korcsoportok szerinti osztásban, egyéniben és párban vágtak neki a több száz lépcsőnek, húsz kilónál is nehezebb felszereléssel. A párosok tagjainak együtt kellett maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhattak el egymástól. 
Végül a nagyatádi duó, Horváth Dániel és Kiss János - a harminc év alattiak kategóriájában3 perc hat másodperc alatt hódította meg 23 emeletes épületet, s az utánuk rajthoz álló párosok közül senkinek sem sikerült a feladatot gyorsabban teljesíteni. 

Az aranyérmes somogyi párosnak Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság általános főigazgató-helyettese is gratulált, s átadta a legeredményesebbeknek járó érmet és kupát. 

Galéria

AktuálisSomogy megyeOrszágos Lépcsőfutó Bajnokság