2024.04.26, Péntek

A szakképzési centrumok tagintézményeinek mintegy fele már megújult

Innovációs és technológiai Minisztérium

2018.11.28. 20:00

Közel 100 millió forint értékű beruházásban vált korszerűbbé a Siófoki Szakképzési Centrum Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. A felújított épületet Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár adta át 2018. november 27-én, Marcaliban.

Hirdetés

Az ünnepélyes átadáson Pölöskei Gáborné kiemelte, hogy az elmúlt két évben a szakképzési centrumok tagintézményeinek csaknem fele újult meg, és folyamatosan zajlanak a további beruházások az ország minden részén.

 

A modern szakképzéshez korszerű épületek és tanműhelyek kellenek, ahol jó dolgozni és jó tanulni.  A 21. századi iskolák fő feladata a készségek fejlesztése, mert azok alapozzák meg az életen át tartó tanulás képességét és olyan szakmákat sajátíthatnak el, amelyek megfelelnek a mindenkori munkaerőpiaci követelményeknek – tette hozzá a helyettes államtitkár.

 

A korszerűsítés részeként a marcali iskolaépület új homlokzatot, szigetelést és kőburkolatokat kapott. A felújított iskola megfelel a kor energetikai követelményeinek, a diákok tisztább, barátságosabb környezetben sajátíthatják el a térségben biztos megélhetést jelentő szakismereteket.

 

A kormányzat az elmúlt két évben mintegy 10 milliárd forintot fordított hasonló fejlesztésekre, e célokra az idei költségvetésben további 9 milliárd forint áll rendelkezésre. A minisztérium arra törekszik, hogy még ebben a ciklusban valamennyi szakképző intézmény korszerűsítése megvalósuljon.

AktuálisSomogy megyeSiófoki Szakképzési CentrumMarcali