2024.04.18, Csütörtök

Megkezdődött a siófoki közösségfejlesztési program megvalósítása

siofok.hu

2018.11.29. 16:00

Elindult a siófoki CLLD program.

Hirdetés

A TOP (Európai Unió Területfejlesztési Alapjának hazai fejlesztési programja) finanszírozású program egy speciális, az Európai Unióban bevált módszertanra épülő, városi közösségfejlesztési program, a módszertan angol nyelvű elnevezésének rövidítéséből ered a neve is (Community Led Local Development = közösségi irányítású helyi fejlesztés).

A program tervezését és megvalósítását egy városi civil, vállalkozó és önkormányzati szereplőkből álló, erre a célra létrehozott szervezet – a Siófok Holnap Egyesület – koordinálja.

A program lényege, hogy egy közel 400 millió Ft-os támogatási keretet biztosít a város közösségi, kulturális és sportéletének élénkítésére. A program egyik legérdekesebb része az úgynevezett kulcsprojekt, amelyre a támogatási keret 40%-a használható fel, a fennmaradó összeggel kiegészítő városi közösségi programok támogathatók.

A kulcsprojektet Siófok város esetében egy korszerű, multifunkcionális közösségi ház kialakítása jelenti, amelyet a Kálmán Imre sétányon lévő volt mozi épületében fognak kialakítani. Jelenleg ennek tervezése folyik, valamint a kiegészítő jellegű közösségi fejlesztésekre vonatkozó helyi pályázati felhívások megjelentetésére készülnek (siofokclld.hu).

Aktuális Siófokközösségfejlesztési programCLLD