2024.04.26, Péntek
Évindító munkaebédet tartottak a Stefánia Palotában
Somogy Megyei Kormányhivatal

Évindító munkaebédet tartottak a Stefánia Palotában

Somogy Megyei Kormányhivatal

2019.02.06. 11:30

A korábbi években kialakult hagyományoknak megfelelően dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter évindító értekezletet tartott 2019. január 29-én, a Stefánia Palotában, a területi védelmi igazgatásban közreműködő szervezetek vezetőinek és a Miniszterelnökség szakterületileg illetések vezetőinek.

Hirdetés

Az eseményen dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal vezetője is részt vett.

A szervezetek vezetői értékelték az előző évben megvalósult együttműködés eredményeit, tapasztalatait, továbbá tájékoztatást kaptak a kormánymegbízottak a Honvédelmi Minisztériumot és a Magyar Honvédséget érintő szervezeti és feladatrendszeri változásokról.

 

 

A miniszter ismertette a „Zrínyi 2026” Honvédelmi és Haderőreform aktualitásait, amely a katonák kiképzéséről, munkakörülményeikről, illetményemelésükről és életpályájukról szól. A kormánynak egyértelmű célkitűzése, hogy a magyar emberek biztonságban érezzék magukat, amelyhez a Magyar Honvédség oly formában tud hozzájárulni, hogy a 21. század elvárásainak, követelményeinek és kihívásainak megfelelő haderőt hoz létre - hangsúlyozta a miniszter.

 

 

A Miniszterelnökséget Tuzson Bence, a közszolgálatért felelős államtitkár képviselte. Beszédében hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztériummal való együttműködés fontosságát a védelmi igazgatás területén. Mint mondta: a közigazgatási rendszernek képesnek kell lennie arra, hogy különleges helyzetekben is minden szempontból megállja a helyét.

AktuálisMagyar Honvédséghonvédelemévindító munkaebédStefánia Palota