2024.04.20, Szombat
Május 1-én nyit a fonyódi Kripta Villa
fonyod.hu

Május 1-én nyit a fonyódi Kripta Villa

hirbalaton.hu

2019.04.27. 08:00

Május 1-től újra látogatható Fonyód emblematikus épülete, a Kripta Villa. Az épület az 2017-es turisztikai szezont megelőzően esett át teljeskörű felújításon, ezt követő újbóli megnyitása óta töretlen népszerűségnek örvend.

Hirdetés

Az államosítás után az épület különböző célok szolgálatában állt, többek között volt futballista öltöző, lakásbérlők is lakták. Az évtizedek nyomot hagytak a villán, egyidőben látogatható volt, majd állapota miatt bezárták. . A városközpont felől megközelítve vörös lépcső vezet az udvarra.

Az épület túloldalán van a kripta részbe vezető ajtó és a tényleges bejárat. A földszinten az egykori szépségkirálynőnek Molnár Csillának állítva emléket, megtekinthetők személyes tárgyai, a róla készült festmények, fényképek és filmek láthatók.
Csillára emlékezve egy őt formázó szobor kapott helyet az udvar innenső részén. Az első emeleten működik a Villa Kávézó, mely hangulata, vendégszeretete miatt kedvelt, mind a helybeliek, mind az ide érkező turisták körében. A tetőteraszon egy szelet sütemény és egy finom kávé vagy pohár bor elfogyasztása mellett élvezhetjük a valóban páratlan és lélegzetelállítóan szép panorámát és esténként a fantasztikus naplementét.

 

AktuálisKripta VillaFonyódSomogy megyeturizmus