2024.04.26, Péntek
Szakmai konferenciával indult a Marcali Expo
Somogy Megyei Kormányhivatal

Szakmai konferenciával indult a Marcali Expo

Somogy Megyei Kormányhivatal

2019.04.26. 00:00

A Somogy Megyei Kormányhivatal szakemberei a GINOP-5.3.10-17-2017-00001 „Létszámleépítések megelőzése és kezelése” megnevezésű kiemelt projekt keretében tartottak szakmai konferencián tájékoztatót az érdeklődőknek a rendezvény nulladik napján.

Hirdetés

 

Marcaliban, a Kulturális Korzóban a konferenciát megnyitotta Huszti Gábor, alelnök és dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott.

 

 

A kormánymegbízott kiemelte, a munkaerő-piaci program célja az, hogy segítséget nyújtson a várhatóan létszámleépítéssel érintett munkavállalóknak még a munkaviszonyuk megszűnését megelőzően az újbóli elhelyezkedésben, a munkanélkülivé válás megelőzése érdekében.

Simonné Hornyák Valéria, a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője előadásában kiemelte, hogy a munkaerőpiaci program olyan „outplacement” szolgáltatásokat és képzéseket finanszíroz, amely nem közvetlenül a vállalatoknak nyújt támogatást, hanem az egyes munkavállalók segítését célozza, amelyek hozzájárulnak a résztvevő munkaerőpiaci esélyeinek javításához, személyes fejlődéséhez, ismételt elhelyezkedéséhez vagy munkahelyének megtartásához.

 

 

AktuálisSzakmai konferenciaMarcali ExpoSomogy megye