2024.04.24, Szerda
Térfigyelő kamerákkal növelik a közbiztonságot Fonyódon
pixabay - illusztráció

Térfigyelő kamerákkal növelik a közbiztonságot Fonyódon

fonyod.hu

2019.04.05. 08:00

Fonyódon két pilléren állt idáig a közbiztonság, amelynek köszönhetően teljesen nyugodt közérzettel élhették mindennapjaikat a helyi lakosok.

Hirdetés

Ennek egyik alappillére az önkéntes alapú polgárőrségünk, amely mindenféle javadalmazás és térítés nélkül végzi feladatait, a tagok szabadidejükben segítik a rendőrség munkáját.

„A közterületeken, a vasút területén, a piacon, az iskolák környékén, a kikötőben, a strandokon, a rendezvényeken találkozhatunk velük, nagy köszönet érte. Rendkívül hasznos és értékes az a munka, amit a város lakossága biztonságérzetének növelése érdekében végeznek.” – fejezte ki köszönetét Farkas Gábor a Humán bizottság elnöke.

A legfontosabb pillér pedig természetesen a polgárőrökkel szorosan együttműködő rendőrség tevékenysége.

„Az elmúlt tíz év legjobb eredményeit érte el a városi rendőrkapitányság! Valamennyi statisztikai mutatóban javulást mutatnak az elmúlt év számai. Évek óta saját bőrünkön érezhetjük, hogy biztonságos városban élünk, folyamatosan nő a közbiztonság! Az utcákon, a közterületeken mindig találkozhatunk rendőrökkel, akik hatalmas munkát végeznek. Kiemelt feladat az övék, hiszen idegenforgalom tekintetében kiemelt település Fonyód. Amikor nyáron az idegenforgalom miatt a településen tartózkodók száma az állandó lakosság többszörösére duzzad, akkor is, a rájuk háruló többletfeladatok mellett is szépen helyt tudnak állni.”-összegzett a Humán bizottság elnöke.

Mindezek mellett a technika fejlődése segítheti az említett szervezetek munkáját, hiszen az önkormányzat tervezi és a Képviselő – testület már döntött is közterületi kamerák telepítéséről, illetve egy kamerarendszer kialakításáról. Ez lesz a közbiztonságot biztosító harmadik alappillér.

„Harminc kamerahely meghatározását tárgyaltuk a bizottsági üléseken. Ez óriási segítséget nyújt majd a hatóságoknak, hiszen nem csak a felderítésben lehet majd használni a kamerák rögzített felvételeit, hanem ahol ki lesznek helyezve, ott egyértelműen preventív szerepük is lesz. A városba vezető utak, forgalmasabb közterületek, terek, piac, játszóterek, parkok, strandok, illetve azok a területek kerület szóba, ahol előfordult illegális szemétlerakás."

A testület döntése következtében megkezdődik az árajánlatok bekérése, majd ezt követi a későbbiekben is bővíthető közterületi kamerarendszer folyamatos megvalósítása. Az önkormányzat célja, hogy a lakosság biztonságérzete tovább javuljon, illetve a rendszer segítségével könnyebb legyen az esetleges bűncselekményeket, szabálysértéseket megelőzni, vagy azok megtörténte után felderíteni, illetve a keletkezett károkat megtéríttetni.

AktuálisSomogy megyeFonyódbiztonságtérfigyelő kamera