2021.01.22, Péntek

Hirdetés

Helyére kerülhet a Walko kilátó Fonyódon
Fonyód - Facebook

Helyére kerülhet a Walko kilátó Fonyódon

sonline.hu

2019.05.13. 16:00

A szakemberek megkezdték a hányattatott sorsú fonyódi Walkó-kilátó helyreállítását. Három év után hamarosan újra régi helyén lehet a gyönyörű panorámát nyújtó kilátó.

Hirdetés

Több mint hhárom éve megdőlt a Walkó-kilátó. A helyzet annyira kritikus volt, hogy az előtte futó járda is megrepedt és a kőpadok darabjai a mélybe zuhantak. Akkor a közvetlen életveszélyt elhárították, tavaly pedig teljesen lebontották a kilátót. A kőpadokat az önkormányzat távolíttatta el, majd újíttatta fel, ám ezután nem kerülhetett vissza oda, ahol százhárom évig állt.
Végül megszületett a jogi megoldás és a pénzt is előteremtette Fonyód önkormányzata a munkálatok elvégzésére. A közelmúltban nyertest hirdettek a Walkó-kilátó helyreállítását célzó közbeszerzési pályázatra, s a vállalkozó már meg is kezdte az építést.

A munkálatok összköltsége mintegy 18 millió forint. – Már kiásták a régi alapot – mondta Hidvégi József, polgármester. – Hat-nyolc méter mélyen fúrnak le a talajba, ahova betonoszlopokat helyeznek el. Ez lesz a kilátó alapja.

A helyreállítással várhatóan május végére végeznek, s a fonyódi panorámát legpáratlanabbul nyújtó kilátó régi helyére kerülhet - írja az sonline.hu.

AktuálisFonyódSomogy megyeWalko kilátó