2024.04.19, Péntek
A gyorsaság és egyszerűség miatt választják a TIT-iXam nyelvvizsgát
ixam.hu

A gyorsaság és egyszerűség miatt választják a TIT-iXam nyelvvizsgát

TIT iXam Nyelvvizsgaközpont

2019.06.06. 13:13

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat – hazánk egyik legrégebbi civil közhasznú szervezete – több évtizedes nyelvoktatási és nyelvvizsgáztatási tapasztalatát felhasználva dolgozta ki az első hazai fejlesztésű számítógépes nyelvvizsgát.

Hirdetés

2018. január 1. óta állami támogatás téríti meg az első sikeresen teljestett államilag elismert nyelvvizsga árát. A sikeres nyelvvizsga bizonyítványt szerzők a Magyar Államkincstárnál igényelhetik vissza vizsgadíjukat, így ingyenessé válik nyelvvizsgájuk.

A legtöbb vizsgázó a nyelvvizsga bizonyítványt felsőoktatási felvételijéhez vagy diplomája kiadásához kívánja felhasználni. A nyelvvizsgázók száma így a 14-28 éves korosztály között a legmagasabb. Ők már az un. számítógépes környezetben felnevelkedett generáció, akik képzésük-oktatásuk során is modern infokommunikációs eszközöket használnak.

A nyelvvizsgára számítástechnikai eszközökkel készülnek, az idegennyelv tudásukat szintén ilyen eszközökön végzett munkájuk során használják. Eddig ebből a folyamatból egy lényeges fázis hiányzott, a nyelvvizsga letételének számítógépes lehetősége, a nyelvtudás mérése számítógépes nyelvvizsgával.

 

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központjától 2018 áprilisában kapta meg a hazai fejlesztésű rendszer az állami elismertséget. Négy sikeres vizsgaidőszakban több száz eredményes vizsgázó próbálta ki az új szisztémát, az eszközöket, feladatokat az ország 9 vizsgahelyszínén. A megkérdezett vizsgázók a gyorsaság és egyszerűség miatt választották a TIT-iXam nyelvvizsgát.

A vizsga felépítése követi a magyarországi hatósági előírásokat, gyors és rugalmas lebonyolítású, egy nap alatt letehető.

A számítógépes javítás és eredményközlés óriási előnye, hogy a nyelvvizsgázó 7 munkanap után értesül a sikeres vagy sikertelen teljesítésről, így hamar fel tudja használni vizsgaeredményét, vagy lehetősége van más megoldásokat keresni.

A vizsgarendszer létrehozását az egyszerűség, átláthatóság, megbízhatóság alakította. Jól tudják felhasználni a lehetőséget azok a vizsgázni vágyók, aki a digitális kommunikációban otthonosan mozognak.

A felsőoktatási felvételihez 2020-tól kötelező lesz az államilag elismert nyelvvizsga megszerzése, ami a digitális technika felhasználásával könnyedén teljesíthető.

AktuálisnyelvvizsgaTudományos Ismeretterjesztő TársulatiXam Nyelvvizsgaközpont