2024.04.27, Szombat
Mozgáskorlátozottaknak segít a Somogy Megyei Kormányhivatal
kormanyhivatal.hu

Mozgáskorlátozottaknak segít a Somogy Megyei Kormányhivatal

Somogy Megyei Kormányhivatal

2019.06.29. 18:00

Jelentős segítséget kaptak mindennapjaikhoz azok a súlyos mozgáskorlátozott, illetve egyéb fogyatékossággal élő emberek, akik gépjármű, segédmotoros kerékpár vagy kerekesszék vásárlásához, illetve meglevő gépjárművük átalakításához nyújtottak be kérelmet az idén március 31-ig a Somogy Megyei Kormányhivatalhoz.

Hirdetés

A bíráló bizottság a napokban 43 kérelmet tekintett át, és valamennyi kérelmezőnek megítélte a támogatást. Ebből is kitűnik: Somogy kedvező helyzetben van, hiszen a megye számára biztosított keret elegendő volt az igények kielégítésére, a keretszám kimerülése miatt egyetlen kérelmet sem kellett elutasítani.

Az idei és a korábbi évek (2011-2016.) megmaradt és áthozott keretszámai alapján az első félévben 16-an kaptak támogatást új, 23-an pedig használt gépkocsi vásárlásához, 2-en egyéb – segédmotor, kerekesszék – beszerzéséhez kaptak segítséget. 3 pályázónak lesz lehetősége arra, hogy meglevő gépjárművét átalakíthassa.

A megítélt támogatást a kedvezményezettek 4 hónapon belül használhatják fel a programban részt vevő gépjárműkereskedőknél.

A súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményéhez a következő időszakra vonatkozó kérelmeket 2019. szeptember 30-ig lehet benyújtani a Kaposvári Járási Hivatalhoz, annak bírálata decemberben várható.

Az ezzel kapcsolatos formanyomtatvány ezen a linken tölthető le: http://www.kormanyhivatal.hu/hu/somogy/ugyfeltajekoztato/hatosagiugyeksulyos, további információ kérhető Füstös Krisztina szakügyintézőtől (Kaposvári Járási Hivatal Hatósági Főosztály Hatósági és Igazságügyi Osztály 7400 Kossuth tér 1. tel.: 06-82/529-875).

AktuálismozgáskorlátozottSomogy Megyei Kormányhivatalgépjármű vásárláskerekesszékgépjármű átalakítás