2024.04.24, Szerda
Menzákon is népszerűsítik a csapvizet
siofok.hu

Menzákon is népszerűsítik a csapvizet

siofok.hu

2019.09.09. 10:00

Ősszel is folytatódik a 110 éves DRV Zrt. csapvizet népszerűsítő kampánya, ezúttal a bölcsődések, óvodások, általános és középiskolások figyelmét szeretnék felhívni a vízfogyasztás fontosságára étkezési szolgáltatók bevonásával, valamint a gyerekek életkorának megfelelő tájékoztató plakátok kihelyezésével.

Hirdetés

Ön mennyi vizet iszik egy nap? Tudta, hogy 1,5 milliárd ember nem jut tiszta, egészséges vízhez? Sőt a világ iskoláinak felében nincs megfelelő vízellátottság sem, pedig minden nap fontos lenne a megfelelő folyadékbevitel, hiszen a víz nemcsak szomjoltó, de javítja a koncentrációt, csökkenti a fáradtságot, és segít egészségesnek maradni.

Többek között ilyen és ehhez hasonló edukatív üzenetekkel kampányol az őszi időszakban a DRV Zrt., és a csapvízfogyasztás minél szélesebb körben való népszerűsítése érdekében a működési területükön található települések egy részén intézményi közétkeztetést biztosító szolgáltatókkal is összefogtak. A HUNGAST CSOPORT és a Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulás Pénzügyi Gondnoksága örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez. Az együttműködés eredményeképpen a szeptemberben induló új tanévtől 8 településen logózott kancsóban biztosítják a csapvizet a bölcsődei, óvodai, általános és középiskolai, kollégiumi menzákon.

A siófoki, balatonfüredi, balatonalmádi és balatonfűzfői térségbe 501 db 1 literes, és 325 db 1,7 literes, Csak a csapvíz-logóval emblémázott üvegkancsót szállított a DRV az ottani szolgáltatók, a HUNGAST CSOPORT cégei, a S-Food Gastronomy Kft., illetve a Bakony Gaszt Zrt. részére; Balatonföldvárra, Kőröshegyre, Szóládra és Bálványosra pedig 38 db 1 literes, és 60 db 1,7 literes emblémázott üvegkancsó került a Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulás Pénzügyi Gondnoksága által ellátott menzákra.

Az ismeretátadást segítik még a gyerekek életkorának megfelelő tájékoztató plakátok, amelyekből összesen 139 darabot helyeztek ki az intézményekben.

„Az őszi időszakban is fontosnak tartjuk hangsúlyozni a vízfogyasztás szerepét, kiemelni a csapvíz jótékony hatását, jelentőségét, és mindezt tudatosítani a bölcsődébe, óvodába és iskolába visszatérő gyerekekben. Emellett nagyon örülünk, hogy ez a téma nem csak nekünk szívügyünk, hiszen más szolgáltatókat is megfogott a kezdeményezésünk. Így a gyerekek esetében még több platformon tudjuk az életkoruknak megfelelő és informatív módon átadni a tudást, amelynek birtokában ők is tudatos vízfelhasználókká válhatnak, óvva a környezetünket” – fogalmazott Lakatos Edina, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. sajtószóvivője.

Enyedi Csaba, a HUNGAST CSOPORT kommunikációs igazgatója hozzátette: „Mi a Hungastnál mindig nagy hangsúlyt fektettünk a finom ízű, egészséges és változatos ételek szolgáltatásán túlmenően a megfelelő, táplálkozással kapcsolatos ismeretek terjesztésére is fogyasztóink körében. Edukációs felelősségvállalásunk célja a megfelelő étkezési kultúra, a környezettudatos szemlélet és az egészséges életmódot támogató ismeretek átadása a felnövekvő nemzedék számára. Lényegesnek tartjuk, hogy a fogyasztóink – kiemelten a gyermekek – megismerjék a valóban egészséges étkezés és a folyadékpótlás fontos szerepét, ezáltal tudatában legyenek az egészséges táplálkozás egészséges életmódot támogató összetevőinek is. Egy pillanatig sem volt kérdés, hogy örömmel fogunk össze a DRV Zrt.-vel, és támogatjuk ezen nagyszerű programot is!”

AktuáliscsapvízvízfogyasztásDRV Zrt.