2024.03.29, Péntek
Origami vándorkiállítás nyílt Siófokon
siofok.hu

Origami vándorkiállítás nyílt Siófokon

siofok.hu

2019.09.09. 11:00

Az origami csodálatos világa címmel nyílt vándorkiállítás szeptember 3-án a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ galériáján.

Hirdetés

A tárlat megnyitóján az origami eredetéről, történetéről tartott előadást Fábián Zsolt, a hazánkban 31 éve alakult Magyar Origami Kör vezetője.

 

 

- Kína és Japán után Európában is elterjedt a papírhajtogatás művészete, és a magyar origami a múlt század elején alakulhatott ki. A Siófokon is megtekinthető, hat évvel ezelőtt létrehozott vándorkiállítás célja, hogy bemutassa, hogy a kezdetektől miként fejlődött a magyar origami. Emellett lehetőséget kaptunk arra, hogy egy pályázat keretében lengyel barátaink anyagát is beépíthessük a kiállításba, mely ezáltal egy magyar-lengyel koprodukciós tárlattá vált – mondta el Fábián Zsolt.

A kiállítás anyagát Sági Judit, a Magyar Origami Kör vezetője mutatta be, aki az origami alapjaként szolgáló papír fajtáival is megismertette a közönséget.

 

 

- Origami elemeket a művészet számos területén, és számos szakmában, például a divatszakmában, építészetben is használnak. A textilművészek például a zászlókészítésben, ruhák készítésében használják fel az origami technikáit – emelte ki Sági Judit.

A tárlatvezetést követően az érdeklődők megismerhették az origami alapjait, a Magyar Origami Kör vezetőinek segítségével gyerekek és felnőttek egyaránt ugráló tücsköket, valamint bukfencpapírt hajtogattak.

A különböző papírfajtákkal, hajtogatási technikákkal, a kuszudamákkal, a tesszalációval, a textil origamival és a fémhajtással szeptember 24-ig ismerkedhetnek meg az érdeklődők a KIKK-ben.

Galéria

AktuálisOrigamivándorkiállítás SiófokSomogy megyeKálmán Imre Kulturális Központ