2024.04.19, Péntek
Megújult a fonyódi óvoda és bölcsőde
kormanyhivatal.hu

Megújult a fonyódi óvoda és bölcsőde

Somogy Megyei Kormányhivatal

2019.10.04. 19:09

Befejeződtek a kiviteli munkák a fonyódi óvoda és bölcsőde bővítésénél, felújításánál és külső energetikai felújításánál. A projekt hozzájárul a kormány azon célkitűzéseihez, amely az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés megvalósítását támogatja.

Hirdetés

A „Fonyód a fejlődés útján – óvoda és bölcsőde bővítése és felújítása” nevű, TOP-1.4.1-16-SO1-2017-00002 számú projekt finanszírozása 89.971.038 forint pályázati támogatásból és önkormányzati önerő biztosításával, továbbá az óvoda külső energetikai felújítása” nevű, TOP-3.2.1-16-SO1-2017-00009 számú, 100%-os támogatottságot élvező projekt 150 millió forint támogatásból valósult meg.

 

 

A Széchenyi 2020 program szóban forgó projektjeinek az volt a célja, hogy fejlesszék az óvoda épületét a racionálisabb energiagazdálkodás érdekében, valamint hogy modernizálják és kibővítsék az óvoda és bölcsőde épületét.

Az átadón köszöntőt mondott dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke, Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője, valamint Hidvégi József, Fonyód város polgármestere.

Most egy 21. századi intézmény korszerű épületének átadó ünnepségén lehetünk, amelybe mind az ide járó gyermekek, mind a szüleik jó szívvel léphetnek be – mondta dr. Neszményi Zsolt. A kormánymegbízott hangsúlyozta: az óvoda, bölcsőde fejlesztése az egyik legjobb és leghasznosabb beruházás, hiszen a jövőbe érdemes fektetni.

 

 

Biró Norbert köszöntőjében kiemelte Fonyód látványos fejlődését. A beruházás a Somogy Megyei Önkormányzat által koordinált Területfejlesztési Operatív Program keretében nyújtott támogatásból, valamint Fonyód város által biztosított 160 millió forintos önerőből valósult meg – ismertette a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

 

 

Az épületet a nemzeti színű szalag átvágásával adta át a gyermekeknek és pedagógusaiknak a megújult óvoda intézményvezetője, Szántó Andrea, Matuczáné Tuli Mária intézményvezető helyettes, továbbá az államkincstár igazgatója, a kormánymegbízott, a közgyűlés elnöke, a térség országgyűlési képviselője és a város polgármestere.

AktuálisFonyódSomogy megyeóvodaépületfelújítás