2024.03.29, Péntek
Díjazták az Álommeló rajzpályázat legjobb pályamunkáit
kormanyhivatal.hu

Díjazták az Álommeló rajzpályázat legjobb pályamunkáit

Somogy Megyei Kormányhivatal

2019.11.27. 08:00

Idén harmadik alkalommal díjazták az Álommeló elnevezésű rajzpályázatra beérkezett általános iskolások munkáit a Somogy Megyei Kormányhivatal által megrendezett őszi pályaválasztási rendezvénysorozat záró eseményén.

Hirdetés

A rendezvényen dr. Neszményi Zsolt hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy a gyerekek már ilyen korán elkezdjenek gondolkodni a jövőjükről, arról, hogy mi lehet számukra az a munka, ami ténylegesen „Álommeló” lesz majd a számukra. A kormánymegbízott tájékoztatott: a népszerű pályázaton 25 intézmény 161 tanulója nyújtotta be alkotását. A pályamunkák között a hagyományos szakmák újragondolása mellett megjelennek a mai modern, illetve extrém foglalkozások is, mint a természetfotós, tetováló, fotómodell, dalszerző – ismertette dr. Neszményi Zsolt.

 

 

A beérkezett munkákat szakmai szemmel Ferencné Fogarasi Éva natúrmontázskép-készítő alkotóművész bírálta el.

A tanulókat két kategóriában díjazták: külön az alsó és külön a felső tagozatos diákokat, akik közül I., II., III. helyezettek és különdíjasok részesültek értékes díjazásban, amelyeket a képzőművészeti tevékenységeikhez tudnak hasznosítani.

 

 

A program keretében minden évben megismertetik a pályaválasztási módszereket, üzem- és intézménylátogatásokat szerveznek, népszerűsítik a hiányszakmákat, továbbá találkozhatnak a szakmákat bemutató középiskolákkal.

AktuálisrajzpályázatdíjátadóSomogy Megyei Kormányhivatal