2020.07.05, Vasárnap

Hirdetés

Az Ariston Thermo Hungária Kft. 2019-ben hirdette meg negyedszer energiahatékonysági programját. Az országjáró képzés óvodapedagógusok számára kínált olyan ingyenes tanfolyamot, amely az ország megyeszékhelyein látta vendégül az érdeklődő óvónőket. Ezt követően egy egész éves, több lépcsős program részesei lehettek az igazán motivált pedagógusok.

Hirdetés

Az egy napos kreditpontos tréningek minden évben 4 különböző megyeszékhelyen zajlottak, így szinte az ország bármelyik szegletéből lehetett jelentkezni a környezettudatos óvodapedagógusoknak. Az idei évben Egerben, Kaposvárott, Szolnokon és Budapesten tartottak ingyenes képzéseket, ahol közel 50 óvónő volt jelen. A kreditpontokon kívül óravázlatokat is kaptak a résztvevők, melyek segítségével könnyen megtarthatták az óvodai foglalkozásokat. Somogy megyéből kilenc óvoda képviseltette magát az ingyenes képzésen. A megyeszékhely óvodáin túl Mesztegnyő, Balatonlelle, Marcali és Tab óvodapedagógusai is jelen voltak.  
A képzésen részt vett óvónők az akkreditált tanfolyamot követően foglalkozásokat tartottak az óvodájukban, majd a bevont apróságok rajzversenyen vehettek részt. Itt a víz helyes használata volt a téma, amit korosztályonként értékelt a zsűri.     Azok az óvodák, akik a rajzpályázatra is beneveztek, intézményi fődíjként egy Ariston Lydos Hybrid wifi hőszivattyús vízmelegítőért szálltak versenybe. A legjobban rajzoló óvodások fejlesztő játékokat nyertek óvodájuknak és saját maguknak. Az idei évben harmadszor hirdette meg a pedagógus kihívást az Ariston a program részeként, amelyre minden eddig végzett óvónő küldhetett be pályázatot.
 A szociológus zsűri döntése alapján 2019-ben a következő végeredmény született. Rajzverseny, korosztályi nyertesek: 4 éves korcsoport: Varga Viktória, Balkányi Barackvirág Óvoda 5 éves korcsoport: Révász Boglárka, Szivárvány Óvoda, Deák Ferenc Tagóvoda Eger 6 éves korcsoport: Bajzát Léna Anna, Felsőtárkányi Óvoda és Bölcsőde 7 éves korcsoport: Gilányi Emma, Balkányi Barackvirág Óvoda
Az óvodapedagógus kihívás nyertese a Marcali Óvodai Központ pedagógusa, Molnár Szilvia. Idén ő viheti haza a 200 000 forintos pénzdíjat.  Szilvia április elején vett részt a képzésen majd a tanév végén küldte be egyéni pályázatát.  Ezt a zsűri 200 000 forintos pénzdíjjal jutalmazta, amit Budapesten vett át az Ariston Thermo központi irodájában. Molnár Szilvia a Marcali Óvodai Központ, Postaköz 3.-ban található intézmény pedagógusa, akire méltán lehet büszke az óvodája.  
 

AktuálisÉv Energiatudatos ÓvódapedagógusaMarcali Somogy megyeAriston Thermo Hungária Kft.energiahatékonysági programóvodapedagógusképzés