2024.04.20, Szombat
Tizennyolcadik alkalommal segítettek a Somogy Megyei Kormányhivatal munkatársai
kormanyhivatal.hu

Tizennyolcadik alkalommal segítettek a Somogy Megyei Kormányhivatal munkatársai

Somogy Megyei Kormányhivatal

2019.11.13. 15:12

Tizennyolcadik alkalommal szervezte meg 2019. november 11–15. között az Országos Vérellátó Szolgálat, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya és a Somogy Megyei Kormányhivatal a Kormánytisztviselői Véradó Hetet.

Hirdetés

A kaposvári véradásra november 12-én délelőtt 9 órától délután 15 óráig várták az önkénteseket. A 96 jelentkezőből 85-en voltak alkalmasak véradásra, 10-en pedig első alkalommal adtak vért, hogy másokon segíthessenek.

 

 

A Vérellátó Szolgálat munkatársai a Kormánytisztviselői Véradó Hét keretében Somogy megyében további két helyszínen, Siófokon és Nagyatádon is várták az segítőkész kollégákat. A Siófoki Járási Hivatalban megszervezett véradáson összesen 15 kormánytisztviselő – köztük dr. Kiss Pál hivatalvezető, aki már 43-szoros véradó – jelentkezett, akik közül 14-en tudtak segíteni. A vérgyűjtés fontosságát mutatja, hogy két siófoki kolléga vérét – különleges vércsoportjuk miatt – azonnal tovább is szállították egy sürgős műtéthez. Nagyatádon 11 önkéntes járult hozzá a vérellátás zökkenőmentes biztosításához.

 

 

Egyetlen véradással három ember életét lehet megmenteni, az önkéntesség ezen formája elengedhetetlen a betegek ellátásához. Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50kg testsúlyú egészséges felnőtt. A férfiak évente akár 5-ször, nők maximum 4-szer adhatnak vért. Az adatok felvételéhez fényképes igazolvány – személyigazolvány, diákigazolvány, jogosítvány, útlevél – valamint a TAJ- és a lakcímkártya bemutatására van szükség.

A véradásról, valamint a helyszínekről a www.ovsz.hu és a www.veradas.hu honlapokon tájékozódhatnak az érdeklődők.

AktuálisSomogy Megyei Kormányhivatalvéradás