2024.04.27, Szombat
Sikeres évet zárt a katasztrófavédelem
Somogy Megyei Kormányhivatal

Sikeres évet zárt a katasztrófavédelem

Somogy Megyei Kormányhivatal

2020.02.13. 21:00

Évértékelő értekezletet tartott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság február 13-án Kaposváron.

Hirdetés

A rendezvényen Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság igazgatója számolt be a szervezet 2019. évi tevékenységéről. Részletesen kitért többek között a 2019-es tűz- és káresetekre, az önkéntesek felkészítésére, valamint a hatósági ellenőrzésekre is.

 

 

Bartók Péter tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettese is értékelte az igazgatóság 2019. évi munkáját, a kiemelt feladatok végrehajtását, illetve ismertette a 2020-as év főbb célkitűzéseit. A tűzoltó dandártábornok gratulált az elmúlt időszakban elért eredményekhez, és hangsúlyozta többek között a balesetek, tűzesetek megelőzésének, illetve a kommunikáció fontosságát a lakosság irányába. A főigazgató-helyettes kiemelte a megyében működő önkéntes tűzoltó egyesületek, illetve az önkormányzati tűzoltóságok munkáját is.  Bartók Péter felhívta továbbá a vezetők figyelmét, hogy kiemelt hangsúlyt fektessenek az állományra, hiszen ők képezik a szervezet alapját, valamint biztosítják annak zavartalan működését.

 

 

Az értekezleten jelen volt Harasztiáné dr. Süveges Zsuzsanna, a Somogy Megyei Kormányhivatal igazgatója, Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, az igazgatóság helyi szerveinek tiszti állománya, valamint a társszervek és együttműködő szervezetek vezetői is.

AktuálisÉvértékelő értekezletSomogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság