2024.05.01, Szerda
Ismertették a nyugdíjas munkavégzéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat
kormanyhivatal.hu

Ismertették a nyugdíjas munkavégzéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat

Somogy Megyei Kormányhivatal

2020.03.02. 20:00

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KÖZÉSZ) február 27-én közös rendezvényen ismertetette az időskori munkavállalásban rejlő szerteágazó lehetőségeket a mikro-, kis- és középvállalkozások számára Kaposváron.

Hirdetés

A szervezetek különösen fontosnak tartják, hogy elérhetővé váljanak az egyes foglalkoztatók és a nyugdíjas munkavállalók számára azok az aktuális munkaerőpiaci információk, amelyek nemzetgazdasági szinten egy pótlólagos forrást jelenthetnek a munkaerőhiány problémájának megoldásában.

 

kormanyhivatal.hu

 

A tájékoztató fórumon dr. Bak Klára ismertette többek között a rugalmas keretek között végezhető nyugdíjas foglalkoztatás jogszabályi hátterét, a közérdekű nyugdíjas szövetkezet fogalmát és annak célját. A Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft. szakértője a munkajogviszonnyal kapcsolatban, valamint annak speciális szabályairól, illetve a munkaszerződés tartalmáról adott átfogó tájékoztatást.

 

kormanyhivatal.hu

 

Pressingné Bánkuti Ágnes, a Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaerőpiaci és Alapkezelő Osztályának vezetője a hivatalnál igénybe vehető munkaerőpiaci szolgáltatásokat mutatta be a jelenlévőknek.

 

kormanyhivatal.hu

 

A szakmai előadások sorát Dolgos Attila, a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetségének alelnöke zárta.

Aktuálisnyugdíjasmunkavégzés