2024.04.23, Kedd
Erdei létesítmények és programok korlátozott látogatására van lehetőség a járvány miatt
sefag.hu

Erdei létesítmények és programok korlátozott látogatására van lehetőség a járvány miatt

sefag.hu

2020.04.01. 15:53

A humánjárvány miatt kihirdetett rendkívüli intézkedések alkalmazása érdekében erdeinkben is átmeneti intézkedések bevezetésére kerül sor.

Hirdetés

A járvány elenni védekezés keretében, a Kormány által kihirdetett vészhelyzeti rendelkezéseknek megfelelően az állami erdőgazdaságok 2020. március 17-től szüneteltetik az erdei kisvasutak, erdei szálláshelyek, erdészeti erdei iskolák működtetését, valamint átmenetileg bezárják a közjóléti turisztikai központokat, erdei múzeumokat és kiállításokat.

Fentiek értelmében az Erdők Háza Látogatóközpont, a Zselici Csillagpark, a Meszetgnyői Erdei Vasút és a Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola látogathatósága átmenetileg szünetel.

Az erdő látogatása - amíg Magyarország Kormánya ettől eltérően nem rendelkezik – továbbra is lehetséges. A parkerdők, nyitott arborétumok, tanösvények, turistautak továbbra is látogathatóak, azonban ebben az esetben is kerülni kell a csoportosulást, és fokozottan figyelni a járványügyi intézkedések betartására.

A járványt megelőző intézkedések nem érintik az állami erdőgazdaságok erdősítési és termelési üzletágait, az Országfásítási Programban végzett tevékenységüket.

Aktuáliskorlátozott látogatásErdei létesítményeksomogyi erdőkerdő látogatás