2024.03.28, Csütörtök
Luxus családi hotel építése kezdődik meg a Balaton déli partján
Fotók: balaland.com

Luxus családi hotel építése kezdődik meg a Balaton déli partján

magyarepitok.hu

2020.04.07. 07:21

A Grabarics Kft. munkájával valósulhat meg a több mint 15 ezer négyzetméteres szálloda kivitelezése.

Hirdetés

Novemberben beszámoltunk róla, hogy hol tartanak a Balaton egyik legnagyobb ingatlanfejlesztésének, a BalaLand Residence-nek az építési munkálatai, melyek júniusban kezdőtek meg a Grabarics Kft. kivitelezésben. Az uniós közbeszerzési tájékoztatóból most kiderült, hogy BalaLand Hotel***** családi szálloda megvalósítását Szántódon szintén a Grabarics Kft. fogja végezni több mint 8,5 milliárd forintból.

A Móricz Zsigmond utcában megépülő hotel a pince- és földszinten kívül további négy emeletet kap, és összesen 15 660 négyzetméteren épül meg.

A szállodát magastetős kialakítással és karibi stílusú homlokzatképzéssel hozzák létre. A több mint 4100 négyzetméteres pinceszinten kap helyet a gépészet, a teremgarázs és a kiszolgáló részek, a közel 3500 négyzetméteres földszinten pedig a lobbi, az étterem, a bár és az aula lesznek megtalálhatók.

 

Fotók: balaland.com (A képre kattintva galéria nyílik!)

Az I., II. és III. emelet 2380 négyzetméteren jön létre, ahol a hotel szobáit alakítják ki. Az 1000 négyzetméteres IV. emelet pedig a fitnesz- és wellness-részleg, valamint a gépészet kap helyet.

A kivitelező feladatai közé tartozik majd a földmunkák és mélyalapozási munkák elvégzése, valamint a vasbeton szerkezetépítési és építőmesteri munkák is. Ezen kívül szakipari és befejező munkákat (víz-, hő- és hangszigetelések, ács, tetőfedő és bádogos, homlokzatképzések, kőburkolatok, festés-mázolás, külső- és belső nyílászárók, lakatos szerkezetek és üvegfalak) is végrehajt a kivitelező.

 

Fotók: balaland.com

A továbbiakban épületgépészeti munkák (vízellátás-csatornázás, központi hűtés-fűtés, szellőzés, gázellátás), erős és gyengeáramú villanyszerelési munkák, valamint speciális technológiák kivitelezése is megvalósul.

 

Fotók: balaland.com

 

Galéria

AktuálisSzántódszállodaszállodaberuházásGrabarics Kft.Hotel