2024.03.28, Csütörtök
Tóth Gabriella és Kiss Nikolett a siófoki kézilabdaklubhoz igazolt
pixabay - illusztráció

Tóth Gabriella és Kiss Nikolett a siófoki kézilabdaklubhoz igazolt

MTI

2020.04.17. 21:00

Két válogatott kézilabdázó, Tóth Gabriella és Kiss Nikolett az Érd csapatától az EHF Kupa-címvédő Siófok KC együtteséhez igazolt.

Hirdetés

A siófoki klub honlapjának pénteki híradása szerint mindkét játékos szerződése idén nyártól két évre szól.

Bent Dahl, a csapat edzője úgy fogalmazott, a 94-szeres válogatott irányító, Tóth Gabriella sokoldalú, kemény játékos, aki egyedülálló lövőtechnikával rendelkezik, és 23 éves kora ellenére igazi vezértípus, így tökéletesen illeszkedni fog ahhoz a stílushoz, amit a csapat képviselni szeretne.

Hozzátette, a 23 esztendős Kiss Nikolett személyében az egyik legtehetségesebb magyar jobbátlövőt sikerült megszerezniük, aki jól lő távolról, és védekezésben is remek teljesítményre képes.
  

  "Nagyon örülök, hogy két fiatal, tehetséges játékost tudtunk szerződtetni. Mindketten a magyar válogatott keretéhez tartoznak, úgy gondolom, rengeteg potenciál van bennük. Hosszú távon is meghatározó szereplői lesznek a magyar női kézilabdának. Mindkét játékos rendkívül ambiciózus és motivált, úgy érzem, sokat fognak tudni fejlődni a következő években, és nagy értékei lesznek a Siófoknak" - mondta Bent Dahl.

AktuálisSiófok KCkézilabdaátigazolás