2024.04.20, Szombat
Újabb elemekkel bővült a turisztikai együttműködések palettája Csongrád-Csanád megye és a Vajdaság között

Újabb elemekkel bővült a turisztikai együttműködések palettája Csongrád-Csanád megye és a Vajdaság között

2020.07.08. 11:27

Tematikus turisztikai útvonalakat, közös brand-et és on-line platformokat állított össze a Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával a Vajdasági Turisztikai Szervezet és a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat.

Hirdetés

A szerbiai Vajdaság és Csongrád-Csanád megye földrajzilag és turisztikailag is hasonló adottságokkal bír, jelenleg mégsem rendelkezik olyan közös turisztikai termékekkel, szolgáltatásokkal, melyek együttműködésben kerültek kialakításra, illetve promóciójuk egységesen, közösen történik. A Tiszára és környezetére felfűzve ezen a területen igyekszik értéket teremteni az IDENTIS néven futó határon átnyúló projekt.

A munka megalapozását egy turizmusfejlesztési stratégia elkészítése jelentette, mely párhuzamosan folyt a partnerek által a határ mindkét oldalán megrendezett műhelyunkákkal. A projekt eredményeként létrejött közös turisztikai adatbázis, honlap (www.identisonline.com) és applikációk (Android és IoS rendszerre fejlesztve) a térség iránt érdeklődők tájékoztatását szolgálják, melytől a projekt partnerei a turisták, illetve az eltöltött vendégéjszakák számának, valamint a költések volumenének növekedését várják.

 

A Tisza Csongrád-Csanád megyén és a Vajdaságon is keresztül folyik, természetes szépsége és egyelőre részben kihasználatlan lehetőségei egyértelműen meghatározták a turisztikai értékek feltérképezésének, és a jövőbeli fejlesztések meghatározásának fő irányvonalát.

A közös munka eredményeként a következő tematikus útvonalakat járhatják végig a térség iránt érdeklődő turisták:

- Vidéki turizmus

- Wellness és fürdő turizmus

- Aktív turizmus

- Kulturális turizmus

- Ipari örökségre épülő látványosságok

 

Az egyes útvonalak részletes tartalmáról kiadvány is készült, mely a következő linken tekinthető meg: http://www.csongrad-megye.hu/interreg_brossura_2020/

 

A projekt kódszáma: IDENTIS HUSRB/1602/31/0048

 

(Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg az Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia által. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy a programot Irányító Hatóságnak állásfoglalását tükröző tartalomnak.)

 

Galéria

AktuálisVajdaságCsongrád-Csanád megyeMagyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program