2024.04.25, Csütörtök
Zselickisfaludon is emléket állítottak a Vadászati és Természeti Világkiállításnak
Somogy Megyei Kormányhivatal

Zselickisfaludon is emléket állítottak a Vadászati és Természeti Világkiállításnak

Somogy Megyei Kormányhivatal

2020.07.20. 15:56

Az ezüst hársból kialakított erdő a 2021-es évszámot formázva állít emléket a jövő évben hazánkban megrendezendő „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításnak, amely program keretében számos somogyi helyszín is várja majd az érdeklődőket.

Hirdetés

A „nem az erdő van Somogyban, hanem Somogy az erdőben” mondás kitűnően érzékelteti azt, hogy mit is jelent a somogyi emberek számára az erdő és a természet közelsége – mondta dr. Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár Zselickisfaludon. Az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos hozzátette: minden, a jövő generációja számára elültetett emlékerdő szimbolikus jelentéssel bír, hiszen jelképezi mindazt az elkötelezettséget, amelyet mi, a 21. századi emberek a teremtett környezetünk iránt érzünk. A mai emlékerdő ültetés a kilencedik abban a sorban, amellyel mind a 22 erdőgazdaság emléket állít a 2021-ben Magyarországon megrendezésre kerülő Vadászati és Természeti Világkiállításnak – közölte dr. Kovács Zoltán.

 

kormanyhivatal.hu

 

dr. Neszményi Zsolt az átadó ünnepségen hangsúlyozta, hogy minden somogyi embernek büszkének kell lennie a megye vadászati és erdészeti eredményeire. A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. gazdálkodásának eredményeit ismertetve elmondta: a mintegy 83000 hektáron gazdálkodó vállalat évente 387000 köbméter fát termel ki, amely a somogyi fakitermelés közel felét jelenti. Azonban nemcsak az erdészet, hanem a vadászat területén is kiemelkedő eredményeket ért el a tavalyi évben. Mi sem jelzi ezt jobban, minthogy közel 3600 vaddisznót, és 1824 gímszarvast ejtettek el az erdőgazdaság területén, valamint 254 gímtrófeát mutattak be a vadászati hatóságnak, amelyek közül 60 százalék kapott érmes minősítést – ismertette a kormánymegbízott.

 

kormanyhivatal.hu

 

A világkiállítás ötven év után ismét lehetőséget biztosít arra, hogy megmutassuk magunkat, valamint Magyarország utánozhatatlan szépségeit a világnak – mondta Gelencsér Attila.

 

kormanyhivatal.hu

 

Az országgyűlési képviselő szerint a mai napon felavatott emlékerdővel a környék turisztikai látványosságának tárháza tovább bővült, s ez a lehető legzöldebb megoldás arra, hogy bemutassuk mindazt, ami fontos számunkra.

Az országban egyedülálló módon Somogy megyében egy konzorcium jött lére, amely a világkiállítás sikeres lebonyolítását tűzte ki céljául – közölte Fehér István. A SEFAG Zrt. vezérigazgatója hozzáfűzte: a jövő évben megrendezendő nagyszabású rendezvény helyi programjainak megvalósítása, az előkészületek jól haladnak, változatos programokkal várják majd a somogyi helyszínek az érdeklődőket. A tavaly meghirdetett országfásítási program keretében - amely azt a célt tűzte ki, hogy az ország erdősültsége 2030-ra elérje a 27%-ot – közel 60 hektár erdőt telepítettek a szakemberek.

Az ünnepség végén dr. Kovács Zoltán kormánybiztos, dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, Biró Norbert, a Somogy Megyei Önkormányzat elnöke, valamint Fehér István, a SEFAG Zrt. vezérigazgatója jelképesen felavatták az emlékerdőt.

 

kormanyhivatal.hu

 

Galéria

AktuálisZselickisfaludSomogy megyeVadászati és Természeti Világkiállítás