2024.04.27, Szombat
Bővült a Somogy Megyei Kormányhivatal gépjárműparkja
kormanyhivatal.hu

Bővült a Somogy Megyei Kormányhivatal gépjárműparkja

Somogy Megyei Kormányhivatal

2020.08.06. 14:39

Tíz új Toyota Hilux terepjáró állt augusztus 6-án a Somogy Megyei Kormányhivatal szolgálatába azzal a céllal, hogy az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály 16 szakembere a korábbinál gyorsabban jusson el az ellenőrzések helyszíneire. Ha ezen múlik a program sikere, akkor mától nincs akadálya a célok megvalósításának.

Hirdetés

A főosztály épülete előtti csütörtöki ünnepélyes átadáson dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott  kiemelte: a beszerzett járművek főként a helyszíni ellenőrzési feladatok végrehajtását könnyítik meg, a felszerelt, korszerű terepjárók használata lehetővé teszi a helyszíni ellenőrök számára a jelenlegi szélsőséges időjárási és terepviszonyok közti mindennapi és pontos munkavégzést, a határidőben történő feladatellátást és a gazdálkodók mielőbbi kifizetését.

 

kormanyhivatal.hu

 

A helyszíni ellenőrzési feladatokat az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályon 16 fős szakembergárda végzi az egész megye területének vonatkozásában. Az általuk ellátandó feladatok túlnyomó része a tavasztól őszig tartó időszakban zajlik.

 

kormanyhivatal.hu

 

Az ellenőrzések száma – az uniós előírásoknak való megfelelés miatt – jelentős, a szakemberek éves szinten közel 400 alkalommal végeztek beruházási jellegű jogcímekhez kapcsolódó ellenőrzést és több mint 3500 alkalommal mezőgazdasági művelés alatt álló területhez, illetve állatállományhoz kapcsolódó vizsgálatot.

 

kormanyhivatal.hu

 

A most beszerzett járművek ezen feladatok végrehajtását könnyítik meg, ezáltal az ellenőrök munkájukat hatékonyabban, korszerű és biztonságos eszközök birtokában tudják végezni, amely nagymértékben hozzájárul a Vidékfejlesztési Program sikeres befejezéséhez.

 

kormanyhivatal.hu

 

Galéria

AktuálisSomogy Megyei KormányhivatalgépjárműparkfejlesztésAgrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályellenőrzés