2024.05.18, Szombat

fejlesztés

Több mint 840 ezer diák internetezhet gyorsabban

2023.11.14

Országos hírek

Több mint 840 ezer tanuló számára biztosított a gyorsabb wifi- és internetelérés, miután lezárult az állami köznevelési és szakképző intézmények informatikai rendszereit érintő fejlesztés - közölte a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) kedden az MTI-vel.

Levegősterilizáló rendszert fejlesztett a fonyódi GET Kft.

2023.01.17

Helyi hírek

Közhasználatú épületekhez fejlesztett levegősterilizáló, csíraszám csökkentő rendszert, és megteremtette gyártásának infrastrukturális feltételeit a GET Gyártó és Szolgáltató Kft. a közelmúltban - tájékoztatta a cég közleményben az MTI-t.

Fejlesztette a túró rudi gyártását a Sole-Mizo Marcaliban

2022.10.11

Aktuális

A Sole-Mizo évente több mint 3000 tonna túró rudit készít, amellyel 33 százalékos a részesedése a hazai piacon.

Újabb bölcsődék újulhatnak meg az országban 1,5 milliárd forintból

2021.12.11

Országos hírek

A Pénzügyminisztérium jövőre is folytatja az országos bölcsőde fejlesztési programot.

Megkétszerezi kapacitásait a Kometa 99 Zrt.

2021.09.12

Helyi hírek

Öt éven belül több száz munkahelyet hoznának létre és jelentős fejlesztésbe kezdenek.

Több mint egymilliárd forintos fejlesztéssel növelte kapacitását a Pek-Snack Kft.

2021.08.22

Pályázatok

Pályázatot nyert Magyarország és Közép-Európa meghatározó látványpékség-hálózata, a támogatásból új, automatizált gyártósort és kelesztő-sokkoló egységet állított üzembe az Igalban működő gyárba.

Új kompokat, katamaránokat gyártanak a Balatonra

2021.01.22

Helyi hírek

A kompok és katamaránok beszerzésén túl, a következő években megújulnak a kikötők és a révállomások is.

Bölcsődeberuházás Balatonszabadiban és Somogyváron

2020.12.16

Helyi hírek

A község két csoportszobát és kiszolgáló helyiségeket is magában foglaló bölcsődéje 118 millió forint európai uniós és kormányzati forrásból épült meg, a kivitelezésnek része volt a helyi óvoda átalakítása, gépészeti korszerűsítése, bölcsődei játszó- és udvari eszközök beszerzése, valamint az udvarrendezés is.

Megújul az atlétikai pálya Kaposváron

2020.11.16

Helyi hírek

A 2002-ben átadott pálya régi helyén a kor követelményeinek megfelelő nyolcsávos, műanyag borítású pálya épül, amelyet világítással szerelnek fel, ezzel alkalmassá válik esti edzések megtartásához, versenyek televíziós közvetítéséhez.

Növénytermesztési központ épült Somogycsicsón

2020.09.23

Helyi hírek

Az új központ 2 ezer négyzetméteres, és a növénytermesztéshez használt gépek karbantartására, adminisztratív feladatok elvégzésére szolgál.

Balatonbogláron egyszerre négy turisztikai fejlesztést adtak át

2020.07.24

Aktuális

Elkészült négy, a balatonboglári Várdombot érintő turisztikai fejlesztés, több nagyberuházás pedig még folyamatban van, közel 800 millió forintnyi támogatással fejlődik az idén a város - mondta Mészáros Miklós (Fidesz) polgármester az MTI-nek csütörtökön a befejezett projektek átadó ünnepsége után.

Somogy megyében 39 vállalat 16,5 milliárd forintos fejlesztést hajt végre

2020.07.08

Gazdaság

Somogy megyében 39 vállalat 16,5 milliárd forintnyi fejlesztést hajt végre, 8 milliárd forintnyi kormányzati támogatással, amellyel 6600 munkahelyet védenek meg - mondta a külgazdasági és külügyminiszter Csurgón, a Topesa Kft. szerdai szerződésátadási ünnepségén.

Katasztrófavédelmi rendszerek fejlesztése a Balaton régió területén

2020.04.23

Aktuális

Tizennégy új gépjárművel gyarapodott három katasztrófavédelmi igazgatóság. A Balaton régióhoz tartozó Somogy, Zala és Veszprém megye katasztrófavédelmi igazgatósága erdőtűz oltására alkalmas pick-upokat és terepjárókat vehetett át Budapesten, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Kásler: ötvenhárom állami kórház szülészetét fejlesztik

2019.12.12

Aktuális

Ötvenhárom közfinanszírozott egészségügyi intézmény szülészetét fejlesztik 3,3 milliárd forintból- jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

Együttműködés keretében segíti az OTP Bank a megyei jogú városok fejlesztését

2019.12.03

Aktuális

Partnerségi megállapodást kötött a Megyei Jogú Városok Szövetsége és az OTP Bank. A hitelintézet az együttműködés keretében egyebek mellett forrást biztosít a 23 érintett település Modern Városok Program keretében megvalósuló, hitelezhetőnek ítélt beruházásaihoz, ha erre az uniós és állami támogatások mellett szükség van.

3 milliárd forintos beruházás az ALDI-nál: országszerte minden üzletet érintő modernizáció indul

2023.03.17

Országos hírek

Az összes magyarországi üzletét érintő beruházást jelentett be az ALDI Magyarország. A modernizáció során új húshűtőkkel látja el áruházait a vállalat, így nagyobb árukínálat lesz elérhető kisebb helyen. Az új biatorbágyi hűtőházának is köszönhetően az áruházlánc az elmúlt évben 7 milliárd forinttal nagyobb értékű megrendelést adott a magyar húsipar számára. Az ALDI továbbra is kizárólag magyar forrásból szerzi be frisshús-termékeit. Változik az áruházak belső elrendezése is, valamennyi papír- és vegyi áru immár egy helyen lesz megtalálható.

Több mint félmilliárd forintból fejlesztette működését a kaposvári Profi Tető Kft.

2022.10.15

Aktuális

Egyebek mellett famegmunkáló gépeket, fémek gyártásához szükséges szerszámokat vettek, továbbá fejlesztették munkavállalóik szakmai oktatását a cég mindszentgodisai és kaposvári telephelyein.

A közeljövőben megnyílik a Berek Világa látogatóközpont

2021.12.30

Helyi hírek

Sikeres fejlesztések valósultak meg idén a nemzeti parkokban, köztük az Ordacsehi térségében épülő bemutatóhely is.

Megújul és biztonságosabb lesz a Buzsáki utcai partfal Kaposváron

2021.09.29

Helyi hírek

A partfal megerősítését úgy végzik el, hogy egy újabb ütemben egy fedett futófolyósót és akár egy lelátót is lehessen építeni, valamint új parkolóhelyeket is ki tudjanak alakítani a Buzsáki utcában.

Régi boltból lett vendéglátóipari tanműhely Nagyatádon

2021.09.11

Helyi hírek

A Kaposvári Szakképzési Centrum Nagyatádi Szakképző iskolájának új egységét 112 millió forintból alakították ki.

Jó hír a családoknak: Újabb támogatás a bölcsődei és a gyermekétkeztetési fejlesztésekre

2021.08.12

Országos hírek

A pályázatok elbírálásánál kiemelten kezelték a környezetvédelmi szempontokat, az energetikai korszerűsítést és a hátrányos helyzetű gyermekek támogatását is.

Februártól indul a termelés Kaposvár napelem parkjában

2021.01.15

Helyi hírek

Négyszer akkora, mint kapuvári 25 MW-os erőmű.

Földkábel kiépítés Kaposváron a Berecz Sándor utcában

2020.11.17

Helyi hírek

A munka kb. 250 méteres szakaszt érint az áruház Berzsenyi utcai teherforgalmi bejárótól a keleti oldali parkoló járdájáig.

Gabonaraktár helyén épül közösségi tér Kaposváron

2020.10.08

Helyi hírek

A területen jövő májusra történelmi tanösvényt és tematikus játszóteret alakítanak ki.

Bővült a Somogy Megyei Kormányhivatal gépjárműparkja

2020.08.06

Aktuális

Tíz új Toyota Hilux terepjáró állt augusztus 6-án a Somogy Megyei Kormányhivatal szolgálatába azzal a céllal, hogy az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály 16 szakembere a korábbinál gyorsabban jusson el az ellenőrzések helyszíneire. Ha ezen múlik a program sikere, akkor mától nincs akadálya a célok megvalósításának.

Kedvezményes tőkejuttatást igényelhetnek kaposvári cégek

2020.07.17

Gazdaság

Kedvezményes tőkejuttatást igényelhetnek fejlesztésekre helyi cégek a Kaposvár Városi Tőkealap keretéből - közölte a somogyi megyeszékhely önkormányzata szerdán az MTI-vel.

Aláírták az e-kikötő fejlesztője és Balatonföldvár önkormányzata közötti partneri megállapodást

2020.05.18

Aktuális

A város és a befektető között létrejött egyezség mindkét fél számára világosan egyértelműen szabályozza a jövőbeli együttműködés feltételeit.

Tovább fejleszti az aktív- és gasztroturizmust Siófok

2020.01.13

Aktuális

2019-ben a már megszokott, változatos programokon túl számos új élménnyel várt mindenkit Siófok. Még több lehetőség nyílt az aktív kikapcsolódásra, emellett új gasztrofesztivállal is gazdagodott az őszi kínálat.

Jól haladnak a balatoni kormányhatározatban kijelölt fejlesztések

2019.12.06

Gazdaság

Szinte 100 százalékban teljesülnek a 2016-os balatoni kormányhatározatban megfogalmazott, 263,7 milliárd forintos uniós forrásból megvalósítandó fejlesztések, azonban a vízvédelmi feladatokra szánt 41,5 milliárd forintos hazai forrás még nem nyílt meg - hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) pénteki ülésén Siófokon, ahol szóba kerültek az ipari kikötőről és a vízpartról szóló új tervek is.

Újabb környezettudatos lépés: a Spar is tovább csökkenti műanyag-felhasználását

2019.12.02

Országos hírek

A kibontott tejtermékek minőségét a vásárlók az Interspar áruházakban megvehető, többször használható, tisztítható szilikon zárófedelekkel őrizhetik meg.