2020.11.25, Szerda

fejlesztés

Gabonaraktár helyén épül közösségi tér Kaposváron

2020.10.08

Helyi hírek

A területen jövő májusra történelmi tanösvényt és tematikus játszóteret alakítanak ki.

Bővült a Somogy Megyei Kormányhivatal gépjárműparkja

2020.08.06

Aktuális

Tíz új Toyota Hilux terepjáró állt augusztus 6-án a Somogy Megyei Kormányhivatal szolgálatába azzal a céllal, hogy az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály 16 szakembere a korábbinál gyorsabban jusson el az ellenőrzések helyszíneire. Ha ezen múlik a program sikere, akkor mától nincs akadálya a célok megvalósításának.

Kedvezményes tőkejuttatást igényelhetnek kaposvári cégek

2020.07.17

Gazdaság

Kedvezményes tőkejuttatást igényelhetnek fejlesztésekre helyi cégek a Kaposvár Városi Tőkealap keretéből - közölte a somogyi megyeszékhely önkormányzata szerdán az MTI-vel.

Aláírták az e-kikötő fejlesztője és Balatonföldvár önkormányzata közötti partneri megállapodást

2020.05.18

Aktuális

A város és a befektető között létrejött egyezség mindkét fél számára világosan egyértelműen szabályozza a jövőbeli együttműködés feltételeit.

Tovább fejleszti az aktív- és gasztroturizmust Siófok

2020.01.13

Aktuális

2019-ben a már megszokott, változatos programokon túl számos új élménnyel várt mindenkit Siófok. Még több lehetőség nyílt az aktív kikapcsolódásra, emellett új gasztrofesztivállal is gazdagodott az őszi kínálat.

Jól haladnak a balatoni kormányhatározatban kijelölt fejlesztések

2019.12.06

Gazdaság

Szinte 100 százalékban teljesülnek a 2016-os balatoni kormányhatározatban megfogalmazott, 263,7 milliárd forintos uniós forrásból megvalósítandó fejlesztések, azonban a vízvédelmi feladatokra szánt 41,5 milliárd forintos hazai forrás még nem nyílt meg - hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) pénteki ülésén Siófokon, ahol szóba kerültek az ipari kikötőről és a vízpartról szóló új tervek is.

Újabb környezettudatos lépés: a Spar is tovább csökkenti műanyag-felhasználását

2019.12.02

Országos hírek

A kibontott tejtermékek minőségét a vásárlók az Interspar áruházakban megvehető, többször használható, tisztítható szilikon zárófedelekkel őrizhetik meg.

Továbbfejlesztik az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszert

2019.11.15

Aktuális

Az OKIRkapu elnevezésű projektelem korszerűsíti a természet- és környezetvédelemmel kapcsolatos közigazgatási e-ügyintézést.

Komoly fejlesztések kezdődnek a balatoni hajózásban az állam szerepvállalásával

2019.08.27

Gazdaság

Az állam 6,6 milliárd forinttal megemelte a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tőkéjét, szerepvállalásával komplexfejlesztések kezdődhetnek a balatoni hajózásban - jelentette be a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a társaság közgyűlését követő sajtótájékoztatón kedden, Siófokon.

Helyi autóbusz-közlekedését fejlesztené Siófok

2019.08.02

Aktuális

Siófok Város Önkormányzata megbízásából a Mobilissimus Kft. dolgozik a helyi autóbusz-közlekedés fejlesztésén.

Kaposvár mellett még 7 megyei kórház központi diagnosztikai egysége újul meg

2019.06.28

Aktuális

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ 9,81 milliárdos programja keretében országszerte megújulnak a kórházak patológiai osztályai, valamint korszerű felszereléseket kapnak az intézmények - mondta el a program szakmai vezetője csütörtökön a győri kórház fejlesztésének átadásán.

Országos kampány keretein belül fejlődnek nemzeti parkjaink

2019.05.03

Országos hírek

Mindegy százezer hektárnyi területen javul a természetes élőhelyek állapota.

A balatoni kerékpáros turizmust 1,2 milliárd forintból fejlesztik

2019.02.23

Aktuális

A balatoni kerékpáros szolgáltatások fejlesztésére nyert 1,2 milliárd forintos projekt megvalósításáról írt alá együttműködési megállapodást 13 szakmai szervezet pénteken Balatonfüreden.

Újra járnak majd vonatok a balatonfenyvesi kisvasút csisztafürdői ágán

2019.01.26

Aktuális

Hatszázötvenmillió forintos pályázati támogatással fejlesztik a balatonfenyvesi kisvasutat, így több mint tízéves üzemeltetési szünet után újra járhatnak a vonatok a vonal Csisztafürdőhöz vezető ágán. A pénzből felújítják a fenyvesi végállomás vendéglátóegységét is - közölte Balatonfenyves polgármestere az MTI-vel.

86 millióból valósult meg az óvodafejlesztés Batéban

2018.12.16

Aktuális

Egy küzdelmes és akadályokkal teli időszak zárult le a december 14-ei batéi Szivárvány tagóvoda átadásával.

Növénytermesztési központ épült Somogycsicsón

2020.09.23

Helyi hírek

Az új központ 2 ezer négyzetméteres, és a növénytermesztéshez használt gépek karbantartására, adminisztratív feladatok elvégzésére szolgál.

Balatonbogláron egyszerre négy turisztikai fejlesztést adtak át

2020.07.24

Aktuális

Elkészült négy, a balatonboglári Várdombot érintő turisztikai fejlesztés, több nagyberuházás pedig még folyamatban van, közel 800 millió forintnyi támogatással fejlődik az idén a város - mondta Mészáros Miklós (Fidesz) polgármester az MTI-nek csütörtökön a befejezett projektek átadó ünnepsége után.

Somogy megyében 39 vállalat 16,5 milliárd forintos fejlesztést hajt végre

2020.07.08

Gazdaság

Somogy megyében 39 vállalat 16,5 milliárd forintnyi fejlesztést hajt végre, 8 milliárd forintnyi kormányzati támogatással, amellyel 6600 munkahelyet védenek meg - mondta a külgazdasági és külügyminiszter Csurgón, a Topesa Kft. szerdai szerződésátadási ünnepségén.

Katasztrófavédelmi rendszerek fejlesztése a Balaton régió területén

2020.04.23

Aktuális

Tizennégy új gépjárművel gyarapodott három katasztrófavédelmi igazgatóság. A Balaton régióhoz tartozó Somogy, Zala és Veszprém megye katasztrófavédelmi igazgatósága erdőtűz oltására alkalmas pick-upokat és terepjárókat vehetett át Budapesten, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Kásler: ötvenhárom állami kórház szülészetét fejlesztik

2019.12.12

Aktuális

Ötvenhárom közfinanszírozott egészségügyi intézmény szülészetét fejlesztik 3,3 milliárd forintból- jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

Együttműködés keretében segíti az OTP Bank a megyei jogú városok fejlesztését

2019.12.03

Aktuális

Partnerségi megállapodást kötött a Megyei Jogú Városok Szövetsége és az OTP Bank. A hitelintézet az együttműködés keretében egyebek mellett forrást biztosít a 23 érintett település Modern Városok Program keretében megvalósuló, hitelezhetőnek ítélt beruházásaihoz, ha erre az uniós és állami támogatások mellett szükség van.

Egészségesebb tejtermékek fejlesztésébe kezd a Kaposvári Egyetem és a Fino-Food

2019.11.29

Gazdaság

Magas biológiai értékű, egészségesebb tejtermékek előállításán dolgozik a Kaposvári Egyetem (KE) és a Fino-Food Kft., a 3 éven át tartó projektre 1,8 milliárd forintot költenek - közölte a felsőoktatási intézmény agrár- es környezettudományi karának dékánja az MTI-vel csütörtökön.

Nemzetközi turisztikai beruházás a Zselicben

2019.10.29

Aktuális

A Kaposvár közelében lévő Ropolyi-tónál természetvédelmi területen egy horvát-magyar közös projektben – az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, az INTERREG V-A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretéből – többek között tájház, természetőrház és lovaspihenő is épült, Horvátországban pedig parkfelújítás és egy oktatási központ fejlesztése készült el.

Kétmilliárd forintból növelte kapacitását a kaposvári Privát-Hús Kft.

2019.08.10

Gazdaság

Ingatlan- és technológiai fejlesztést valósított meg a kaposvári Privát-Hús Kft. a közelmúltban, a 2 milliárd forintos komplex beruházás a kapacitásbővítést szolgálja - tájékoztatta a cég az MTI-t.

Több száz fejlesztés indul a Magyar falu program keretében

2019.07.07

Aktuális

Több szász fejlesztés indul el 13 milliárd forintból országszerte az ötezer lélekszám alatti településeken a Magyar falu program keretében - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön az MTI-vel.

Folyamatosan javítják a kerékpározás infrastrukturális feltételeit

2019.06.16

Aktuális

Magyarország folyamatosan javítja a kerékpározás infrastrukturális feltételeit, 2014-2020 között 200 milliárd forint értékben 4200 kilométer kerékpár utat építenek vagy jelölnek ki - mondta Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára csütörtökön háttérbeszélgetésen, Budapesten.

A Balaton és Somogy térségében is megújul több túra és kirándulóhely

2019.03.19

Gazdaság

Hét sikeres uniós pályázat 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásából a természetjárás feltételeit javító, erdei fejlesztések indulnak 2020 szeptember végéig országszerte - jelentette be a beruházást koordináló Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) szakmai vezetője sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Bölcsődei fejlesztésre nyertek támogatást Somogy megyei települések

2019.02.01

Gazdaság

Tizennégy településen kezdődhetnek meg a bölcsődei fejlesztést célzó beruházások közel 1,5 milliárd forint központi költségvetési támogatással - tájékozatott Varga Mihály.

Víziközmű-rendszereik fejlesztésére pályázhatnak az önkormányzatok

2018.12.30

Aktuális

Víziközmű-rendszereik műszaki állapotának javítására pályázhatnak az önkormányzatok a felhívás megjelenésének napjától számítva 60 naptári napig, de legfeljebb február 28-ig.

Kilencmilliárd forintot fordít az egészségügy a felnőtt pszichiátriai ellátás fejlesztésére

2018.11.29

Három projekt keretében összesen 9 milliárd forintot fordíthat az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a felnőtt pszichiátriai ellátórendszer fejlesztésére az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) forrásaiból - jelentették be kedden Budapesten sajtótájékoztatón.