2019.10.16, Szerda

fejlesztés

Helyi autóbusz-közlekedését fejlesztené Siófok

2019.08.02

Aktuális

Siófok Város Önkormányzata megbízásából a Mobilissimus Kft. dolgozik a helyi autóbusz-közlekedés fejlesztésén.

Kaposvár mellett még 7 megyei kórház központi diagnosztikai egysége újul meg

2019.06.28

Aktuális

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ 9,81 milliárdos programja keretében országszerte megújulnak a kórházak patológiai osztályai, valamint korszerű felszereléseket kapnak az intézmények - mondta el a program szakmai vezetője csütörtökön a győri kórház fejlesztésének átadásán.

Országos kampány keretein belül fejlődnek nemzeti parkjaink

2019.05.03

Országos hírek

Mindegy százezer hektárnyi területen javul a természetes élőhelyek állapota.

A balatoni kerékpáros turizmust 1,2 milliárd forintból fejlesztik

2019.02.23

Aktuális

A balatoni kerékpáros szolgáltatások fejlesztésére nyert 1,2 milliárd forintos projekt megvalósításáról írt alá együttműködési megállapodást 13 szakmai szervezet pénteken Balatonfüreden.

Újra járnak majd vonatok a balatonfenyvesi kisvasút csisztafürdői ágán

2019.01.26

Aktuális

Hatszázötvenmillió forintos pályázati támogatással fejlesztik a balatonfenyvesi kisvasutat, így több mint tízéves üzemeltetési szünet után újra járhatnak a vonatok a vonal Csisztafürdőhöz vezető ágán. A pénzből felújítják a fenyvesi végállomás vendéglátóegységét is - közölte Balatonfenyves polgármestere az MTI-vel.

86 millióból valósult meg az óvodafejlesztés Batéban

2018.12.16

Aktuális

Egy küzdelmes és akadályokkal teli időszak zárult le a december 14-ei batéi Szivárvány tagóvoda átadásával.

150 milliárdból fejlesztik a kerékpárutakat 4 év alatt

2018.11.28

Aktuális

Kerékpárutak fejlesztésére 150 milliárd forint jut a következendő 4 évben - közölte az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Négymilliós fejlesztés valósult meg a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájában

2018.10.17

Aktuális

A korábbinál modernebb és szebb környezetben fejlődhetnek a kicsik a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájában. A négy millió forintból megvalósult beruházás során szigeteltek és festettek is, a fejlesztést az egyetem saját forrásból valósította meg.

Pályázati forrásokból szépült meg Fonyód Fő utcája

2018.10.10

Aktuális

Korábban Fonyód Város Önkormányzata a Bartók Béla utca sarkától az óvodáig már felújíttatta a Fő utca nyugati oldalán a járdát, a közelmúltban pedig több pályázati forrást kihasználva fejlesztették tovább az utat és a járdát.

Hárommilliárd forintot fordítanak a Balaton-felvidék fejlesztésére

2018.03.31

Aktuális

Mintegy hárommilliárd forintot fordítanak a Balaton-felvidék fejlesztésére, az uniós támogatást több önkormányzat, kft. és szervezet a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) és a Balatoni Integrációs Kft.-vel közös konzorciumban nyerte - tájékoztatta Fekete-Páris Judit, a Balatoni Integrációs Kft. gazdasági igazgatója az MTI-t csütörtökön.

Újraéled a Balatonföldvárt alapító Széchényi Viktor villája

2018.02.21

Aktuális

Kívül belül megújul a Kulipintyó az idei szezonra. A villa turisztikai célú fejlesztése során új idegenforgalmi funkciókkal bővül 120 M FT értékben.

Tavaly 83,3 milliárd forint kutatás-fejlesztési és innovációs támogatást fizettek ki az NFKI Alapból

2018.01.04

Aktuális

Tavaly 83,3 milliárd forint - az előző évinél 300 millió forinttal több - támogatást fizettek ki a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Alapból vállalkozásoknak, kutatóhelyeknek, továbbá nemzetközi kutatás-fejlesztési és innovációs (kfi) együttműködésekre, kutatási infrastruktúrákhoz való hozzáférésre.

Aki pályázik, csak az nyerhet - Siófok minden beadott pályázata nyert

2017.12.14

Aktuális

Az elnyert fejlesztési forrásoknak örülni kell, siránkozni pedig azon kellene, miért is nem adtak be több pályázati igényt – mondta Witzmann Mihály országgyűlési képviselő. Hozzátette: Siófok minden beadott pályázata nyert a Településfejlesztési Operatív Programban.

Pénzt kap a magyar csillagkapu

2017.11.25

Aktuális

Magyar-horvát határon átnyúló együttműködés keretében fejleszti a SEFAG Zrt. a Zselici Csillagparkot és környezetét. Az erdészeti vállalat és a horvátországi Verőce megye közös pályázatának eredményeképpen összesen 800 ezer eurónyi beruházás készül el a következő másfél évben a Csillagpark és a Ropolyi-tó környékén.

Fejlesztések a gyermekekért Zamárdiban

2017.11.17

Aktuális

Kifejezetten az óvodás- és iskoláskorú gyermekek érdekében végeztek különféle fejlesztéseket Zamárdiban. A sport és szabadidő hasznos eltöltése, és az egészséges étkezés érdekében a kisebbek multifunkcionális pályát kaptak, a nagyobbak pedig kültéri játszóteret és konyhakertet.

Több száz fejlesztés indul a Magyar falu program keretében

2019.07.07

Aktuális

Több szász fejlesztés indul el 13 milliárd forintból országszerte az ötezer lélekszám alatti településeken a Magyar falu program keretében - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön az MTI-vel.

Folyamatosan javítják a kerékpározás infrastrukturális feltételeit

2019.06.16

Aktuális

Magyarország folyamatosan javítja a kerékpározás infrastrukturális feltételeit, 2014-2020 között 200 milliárd forint értékben 4200 kilométer kerékpár utat építenek vagy jelölnek ki - mondta Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára csütörtökön háttérbeszélgetésen, Budapesten.

A Balaton és Somogy térségében is megújul több túra és kirándulóhely

2019.03.19

Gazdaság

Hét sikeres uniós pályázat 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásából a természetjárás feltételeit javító, erdei fejlesztések indulnak 2020 szeptember végéig országszerte - jelentette be a beruházást koordináló Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) szakmai vezetője sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Bölcsődei fejlesztésre nyertek támogatást Somogy megyei települések

2019.02.01

Gazdaság

Tizennégy településen kezdődhetnek meg a bölcsődei fejlesztést célzó beruházások közel 1,5 milliárd forint központi költségvetési támogatással - tájékozatott Varga Mihály.

Víziközmű-rendszereik fejlesztésére pályázhatnak az önkormányzatok

2018.12.30

Aktuális

Víziközmű-rendszereik műszaki állapotának javítására pályázhatnak az önkormányzatok a felhívás megjelenésének napjától számítva 60 naptári napig, de legfeljebb február 28-ig.

Kilencmilliárd forintot fordít az egészségügy a felnőtt pszichiátriai ellátás fejlesztésére

2018.11.29

Aktuális

Három projekt keretében összesen 9 milliárd forintot fordíthat az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a felnőtt pszichiátriai ellátórendszer fejlesztésére az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) forrásaiból - jelentették be kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Évente húszmilliárd forint fordítható kerékpárút építésre

2018.10.21

Aktuális

Az elkövetkező időszakban évente körülbelül húszmilliárd forint fordítható kerékpárút-építésre és fejlesztésre - mondta az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos Egerben pénteken.

Új biológiai hulladéktechnológiát fejleszt a Kaposvári Egyetem konzorciumi partnere

2018.10.15

Aktuális

Új, integrált biológiai hulladék feldolgozó technológiát fejleszt ki a gödöllői székhelyű Profikomp Környezettechnika Zrt. vezette konzorcium, amellyel elsősorban állattartó telepek állíthatnak elő új típusú szerves trágyát - közölték az MTI-vel.

Ötmilliárdból hoznak létre öko-okosparkot Kaposvár üres kórházi tömbjéből

2018.04.29

Gazdaság

Kulturális, vállalkozási és szabadidős célra hasznosítják a Kaposi Mór Oktató Kórház üresen álló déli tömbjét, a 2019 őszére megvalósuló, 5,2 milliárdos beruházás alapkövét pénteken helyezték el Kaposváron.

Siófok idén 10 milliárd forintból gazdálkodik

2018.02.24

Aktuális

Siófok képviselő-testülete a csütörtöki ülésén megszavazta a város idei költségvetését, amely valamivel több mint 10 milliárd forintos bevétellel és kiadással számol.

Új fejlesztések a Dél-Balatoni járásban

2018.01.21

Aktuális

A Siófoki Járási Hivatal 2017. november elsejével kinevezett hivatalvezetője, dr. Kiss Pál volt a vendég a Rádió Orient műsorában.

Csaknem 80 milliós fejlesztés készült el Balatonkeresztúron

2017.12.17

Aktuális

Alig hat hónap alatt négy közintézmény korszerűsítését oldották meg Balatonkeresztúron. Tervszerű, jól összehangolt munkára, precíz teljesítésre és átgondolt koordinációra volt szükség ahhoz, hogy az Európai Unió és a magyar költségvetés 64 millió forintos támogatását a szűkre szabott határidőre megfelelően használják.

Balaton-felvidék: 3 milliárd forintos projekt vár aláírásra

2017.12.08

Aktuális

A Balaton-felvidéki kultúrtáj, mint világörökségi várományos helyszín 3 milliárd forintos költségvetésű projektet nyújtott be a GINOP forrásaira pályázva turisztikai fejlesztésekhez. A projektet jegyező tíz tagú konzorcium jó eséllyel számíthat arra, hogy a jövő héten pozitív döntés születik az ügyükben, és elnyerik az igényelt támogatást – hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) pénteki ülésén.

Balatonszárszó nem adja fel, pályázik a városi címre

2017.11.23

Aktuális

Balatonszárszó egyike azon községeknek, amely hiába áhítozik évek óta a városi rangra mostanáig nem sikerült elérniük. Az idei lehet az első olyan, választásokat megelőző év, amikor egy város aspiráns település sem kapja meg a rangot.

Varga: a kormány kiemelten kezeli az egészségipart

2017.10.27

Aktuális

A kormány iparfejlesztési törekvései között kiemelt szerep jut az egészségiparnak, amely a magyar gazdaság egyik kitörési pontja - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten a 77 Elektronika Kft. Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Központjának átadó ünnepségén.