2020.11.27, Péntek

Hirdetés

Aláírták az e-kikötő fejlesztője és Balatonföldvár önkormányzata közötti partneri megállapodást
balatonfoldvar.hu

Aláírták az e-kikötő fejlesztője és Balatonföldvár önkormányzata közötti partneri megállapodást

balatonfoldvar.hu

2020.05.18. 15:41

A város és a befektető között létrejött egyezség mindkét fél számára világosan egyértelműen szabályozza a jövőbeli együttműködés feltételeit.

Hirdetés

A Balatoni elektromos hajó kikötő létesítésére meghirdetett Kisfaludy Pályázaton a balatonföldvári BALABO Környezetbarát Technológiát Gyártó és Fejlesztő Kft projektje támogatást nyert el. A helyi vállalkozó a fejlesztést a 1569/2 hrsz-ú ingatlanon, a Nyugati Strandon tervezi megvalósítani. Ennek érdekében Balatonföldvár Város Önkormányzata Építési Koncessziós Szerződést kötött vele. A szerződés értelmében a Kft jogosult és köteles E-kikötő mólószár csatlakozás létesítésére, valamint parti kiszolgáló épület kialakítására oly módon, hogy a felépítmény az önkormányzat tulajdonába kerül azzal, hogy a vállalkozó annak 15 éves hasznosítására lesz jogosult. A beruházás megvalósításának tervezett határideje 2023. november 30.

Amint a járványügyi helyzet lehetőséget biztosít (feloldásra kerül a veszélyhelyzet)a beruházó az önkormányzattal közösen lakossági tájékoztató fórumot tart az e-kikötő projektről.

AktuálisBalatonföldvárSomogy megyee-kikötőpartneri megállapodásfejlesztés