2021.12.05, Vasárnap
Megkétszerezi kapacitásait a Kometa 99 Zrt.
Illusztráció, pixabay.hu

Megkétszerezi kapacitásait a Kometa 99 Zrt.

mti

2021.09.12. 10:00

Öt éven belül több száz munkahelyet hoznának létre és jelentős fejlesztésbe kezdenek.

Hirdetés

A következő években megkétszerezi teljesítményét a kaposvári húsfeldolgozó Kometa 99 Zrt. - jelentette be a cég ügyvezető igazgatója pénteken Kaposváron.

Giacomo Pedranzini  elmondta: a vállalat készen áll a jelentős fejlesztésre, amellyel több száz új munkahelyet hoznak létre. Hozzátette: a cég idén 60 milliárd forint árbevételre és pozitív eredményre számít.
Nagy István agrárminiszter a kormány támogatásáról biztosította a fejlesztést. Közölte: Kaposváron adottak a feltételek a fejlesztés sikeréhez.

A zrt. élhet a kormány támogatási lehetőségeivel, a nyitva lévő élelmiszeripari, 50 százalékos támogatási intenzitású pályázatokon akár ötmilliárd forintot lehet elnyerni komplex fejlesztések kivitelezéséhez

- tette hozzá.

 

Célok a megyeszékhelyen

Szita Károly a város polgármestere arról beszélt, hogy Kaposvár céljainak elérését - a bérek emelkedését és azt, hogy mindenki dolgozhasson, akik akar - a gépipar mellett az élelmiszergazdaságra alapozták.
Prohászka Balázs ügyvezető igazgatóhelyettes az MTI-nek elmondta, az 1994-ben alapított, olasz többségi tulajdonú üzem kapacitását a projekt végére heti 50 ezer sertés feldolgozására tervezik növelni, a társaság beruházásának értéke 31 milliárd forint.
 

Helyi hírekKométaélelmiszeriparfejlesztésKaposvár