2024.04.26, Péntek
Régi boltból lett vendéglátóipari tanműhely Nagyatádon
Illusztráció/pexels.com

Régi boltból lett vendéglátóipari tanműhely Nagyatádon

mti

2021.09.11. 10:00

A Kaposvári Szakképzési Centrum Nagyatádi Szakképző iskolájának új egységét 112 millió forintból alakították ki.

Hirdetés

Minőségi változás indult a magyarországi szakképzésben Nagyatádon, az új vendéglátóipari tanműhellyel. Az új szakképzési rendszer életutat, életpályát, ösztöndíjat ad, így egyre vonzóbbá válik a fiatalok körében – mondta Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára.

Az eredmények már láthatók, idén a tavalyinál 10 százalékkal többen jelentkeztek a szakképzésbe

– tette hozzá.
   

Kellenek a hasonló beruházások

 Szászfalvi László országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a térségben minden beruházás fontos, de különösen fontosak azok, amelyek az oktatáshoz, szakképzéshez kapcsolódnak, és a most átadott vendéglátóipari tanműhely ilyen fejlesztés. Kitért rá, hogy Magyarországon a rendszerváltozás óta még soha nem volt olyan magas a foglalkoztatottak száma, mint most.

Ormai István, Nagyatád polgármestere azt mondta:

"felelősek vagyunk a feltörekvő nemzedékekért, a gyerekekért, fiatalokért, tennünk kell azért, hogy ők minél jobb körülmények között készülhessenek a felnőtt életre".

Ez olyan alkalom, amikor ebben előrelépés történik Nagyatádon - fogalmazott.

A tanműhelyt egy régi bolt épületéből alakították ki, amellyel jelentősen javulnak több mint 100 szakács-, cukrász- és felszolgálótanuló oktatási körülményei - számolt be Döméné Lajos Katalin, a szakképző iskola igazgatója. 

Helyi hírekNagyatádoktatásfejlesztésvendéglátás