2024.03.28, Csütörtök
Megújul és biztonságosabb lesz a Buzsáki utcai partfal Kaposváron
Illusztráció, pixabay.com

Megújul és biztonságosabb lesz a Buzsáki utcai partfal Kaposváron

kaposvar.hu

2021.09.29. 17:31

A partfal megerősítését úgy végzik el, hogy egy újabb ütemben egy fedett futófolyósót és akár egy lelátót is lehessen építeni, valamint új parkolóhelyeket is ki tudjanak alakítani a Buzsáki utcában.

Hirdetés

430 millió forintot költünk el saját erőből annak érdekében, hogy az atlétika pálya melletti partfalat megerősítsük – mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Szita Károly polgármester. A löszfalon 2020-ban statikai vizsgálatot végeztek, amelynek alapján a veszélyes partoldalszakaszon megkezdték a megerősítést, hogy a Buzsáki utca és az ott élők is biztonságban legyenek - számolt be róla a kaposvár.hu.

"Az itt lakók is jelezték a részünkre, hogy kezd veszélyes lenni a partfal, ezért már korábban is több intézkedést vezettünk be. Ilyen volt a kerítés melletti parkolás megtiltása és az út tehermentesítése egyirányúsítással. Utóbbi esetében a lakók kérésének megfelelően jelöltük ki, hogy melyik irányból legyen megközelíthető a Buzsáki utca."

"Most pedig végre megkaptuk a szakvéleményt, az önkormányzat pedig saját erőből el tudja hárítani a balesetveszélyt, mert a lényeg, hogy biztonságos legyenek az itt élő polgárok"

– emelte ki Szita Károly.

A volt téglagyári gödör teljes partfalát felmérték, a legrosszabb állapotú szakasz felújítása már megkezdődött, a többi szakaszon egyelőre nem szükséges a megerősítés. A most megújuló részen a földmunkák már megkezdődtek, három cölöpsor fog készülni szinteltolással, esztétikusan, az első részen betonfallal lezárva, és új vízelvezetést is lesz.

A cölöpözés ideje alatt – ami várhatóan október vége – biztonsági okokból nem lesz használható az atlétikai pálya futóköre, ez előreláthatólag maximum egy hétig fog tartani, a munkálatok egyéb szakaszaiban a sportolni vágyók nyugodtan használhatják majd az egész pályát. A falak elkészülte után visszatöltik a földet, és zöld növényeket ültetnek, a fenti betonkerítést pedig kicserélik. A mostani, első ütem 430 millió forintból valósul meg, a munkálatokkal 2022. május 22-ig kell végeznie a kivitelezőnek.

Csutor Ferenc, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, a lakók kérésének megfelelően sikerül megvalósítani a fejlesztést, amit már most úgy terveztek meg, hogy az első ütemet követően – ami biztonságról szól -, később a falat bevonva tudják fejleszteni az atlétikai pályát is.

A partfal megerősítését úgy végzik el, hogy egy újabb ütemben egy fedett futófolyósót és akár egy lelátót is lehessen építeni, valamint új parkolóhelyeket is ki tudjanak alakítani a Buzsáki utcában.

 

Helyi hírekKaposvárfejlesztésépítkezés