2024.03.19, Kedd
Könyv született Jakabfi Zsanett Bajnokok Ligája-győztes labdarúgóról
Illusztráció - Pixabay

Könyv született Jakabfi Zsanett Bajnokok Ligája-győztes labdarúgóról

MTI

2021.03.25. 17:33

A jövő héten, március végén jelenik meg Elbert Gábor könyve Jakabfi Zsanett kétszeres Bajnokok Ligája-győztes labdarúgóról.

Hirdetés

Az Amiről még nem meséltem könyvsorozat harmadik kötete 176 oldalból és 22 fejezetből áll, 25 fényképet tartalmaz - mondta a szerző csütörtökön az MTI-nek. Időrendben Jakabfi visszavonulásának januári bejelentésével zárul a könyv, tehát csak a mostani idény hajrája nem szerepel benne. Elbert elárulta, hogy a támadó középpályás mesélt a gyerekkoráról, amit a Balatonnál töltött, a felfedezésének körülményeiről, az MTK-nál töltött budapesti időszakról, majd a 2009 óta zajló wolfsburgi pályafutásáról.

Az előszót Berkesi Judit, az M4 Sport kommentátora és riportere írta, az utóirat pedig az elfogadásról szól.

"A célcsoport elsősorban az a sok kislány, aki elkezd futballozni, hogy azt lássák, ha egy Somogy megyei kis faluból el lehet jutni a világ csúcsára női labdarúgásban, akkor ők is meg tudják csinálni, hiszen csak a munkán múlik, tehát a könyv egy mintát próbál mutatni" - magyarázta Elbert Gábor.

Hangsúlyozta, mivel kereskedelmi forgalomban is kapható lesz a kötet, bíznak benne, hogy a női labdarúgás, illetve Jakabfi Zsanett olyanok körében is népszerűbbé válik, akik eddig nem ismerték.

A Lengyeltótiban született Jakabfi előbb Somogyváron, majd 14 éves korától az MTK Hungária FC-ben játszott. Öt szezon alatt több mint száz gólt lőtt, és magyar bajnok lett, majd 2009-ben Wolfsburgba igazolt. Csapatával hatszor nyerte meg a német bajnokságot, és hatszoros kupagyőztesnek mondhatja magát. A Bajnokok Ligájában kétszer ért fel a csúcsra klubjával, amely az előző kiírásban is döntős volt, jelenleg pedig negyeddöntős.

Az Amiről még nem meséltem sorozat első kötete Székely Éva olimpiai bajnok úszóról szól - ezt csak oktatási célra használták, kereskedelmi forgalomba nem került -, a második részében pedig Ifj. Balzsay Károly profi világbajnok ökölvívóval beszélgetett a szerző.    A Jakabfiról szóló könyv kereskedelmi ára 4490 forint, de a kiadótól 3050 forintért megrendelhető.

AktuáliskönyvbemutatósportolósportfutballSomogy megyeLengyeltóti