2024.03.28, Csütörtök
Átadták a kaposvári kórház modernizált szülészeti épületét
Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Átadták a kaposvári kórház modernizált szülészeti épületét

magyarepitok.hu, MTI

2021.07.08. 16:50

A szülészeti épület kivitelezését a LATEREX Építő Zrt. és a Dunántúli Magasépítő Kft. konzorciuma végezte.

Hirdetés

Átadták a Kaposi Mór Oktató Kórház hárommilliárd forintból megújult szülészeti épületét csütörtökön Kaposváron. A Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) megbízásából készült projekt kivitelezési munkálatait a Kaposvár-2019 konzorcium keretén belül: a LATEREX Építő Zrt. és a Dunántúli Magasépítő Kft. végezte el, a kórház vezetésével és műszaki igazgatóságával szoros együttműködésben.

A jelenlegi projekt során a helyi védelem alatt álló épület kívül-belül teljesen megújult 3500 négyzetméteren.

Kívül a homlokzati jegyek, illetve a domborművek és a szobrok megtartásával készült a homlokzati hőszigetelés, a héjazatcsere, a csapadékvíz elleni szigetelés teljes cseréje, a homlokzati nyílászárók teljes cseréjével együtt.

Megújult az épület előtti díszpark, beleértve a főbejárat akadálymentesítését is. Az épület északnyugati részén, a földszinthez csatlakozó régi rakodórámpa helyén, egy, az alagsorhoz csatlakozó új rámpa épült ki a mentők által szállított betegek biztonságos fogadására.

A szülészet megújult, modern épületében egy helyen biztosítható a nőgyógyászati, szülészeti és reprodukciós ellátás Kaposvár városának, illetve vonzáskörzetének.

 

Dupla évfordulón került sor az átadásra

Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára az eseményen kiemelte, hogy bár a szülészet 90 éves, méltóságteljes épülete a múltat idézi, a rekonstrukcióval létrejött infrastruktúra a legkorszerűbb feltételeket biztosítja a szülő nők és az újszülöttek ellátásához.

Moizs Mariann, a kórház főigazgatója azt közölte, hogy a kaposvári szülészeti, nőgyógyászati és újszülöttellátás megújítása hatéves munka eredménye. "Szimbolikus, hogy az átadásra kettős évfordulón, a kórház történetének 175. és az önnálló szülészet 90. évében kerül sor" - jegyezte meg.

A kaposvári polgármesteri hivatal korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szülészet modernizációja 2019-ben kezdődött meg egy 442 millió forint értékű eszközbeszerzéssel. A kormányzati támogatásból vásárolt gyógyászati eszközök között ultrahangkészülék, inkubátor, szülőágy, műtőfelszerelés és röntgengép is rendelkezésre áll.

AktuálisKaposvárSomogy Megyei Kaposi Mór Oktató KórházkórházfejlesztésLaterex Építő Zrt.szülészetDunántúli Magasépítő Kft.