2024.04.20, Szombat
Energetikai korszerűsítést kap a Fonyódi Mátyás Király Gimnázium
Illusztráció - Pixabay

Energetikai korszerűsítést kap a Fonyódi Mátyás Király Gimnázium

BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft.

2022.06.29. 08:00

A Fonyódi Mátyás Király Gimnázium energetikai fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretén belül 1 155 413 322 forint vissza nem térítendő támogatásból valósul meg, a támogatás aránya 100%.

Hirdetés

A Mátyás Király Gimnáziuma energetikai korszerűsítését célozza a KEHOP-5.2.2 konstrukció keretében megkezdett beruházás. A projekt az BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. által vezetett konzorciumi formában valósul meg.

A beruházás segítségével az intézmény külső határoló fal- és födémszerkezetek utólagos hőszigetelése, nyílászárók cseréje, épületgépészeti rendszerek korszerűsítése, világítási rendszer korszerűsítése, valamint energia menedzsment rendszer kiépítése valósul meg.

A fejlesztés eredményeként a Fonyódi Mátyás Király Gimnázium biztonságosabb, egészségesebb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhet tovább. Az épületenergetikai korszerűsítés abszolút értékben csökkenti hazánk üvegházhatású gáz kibocsátását, támogatja az éghajlatváltozás mérséklését és az energiafüggőség csökkentését.

A KEHOP-5.2.2-16-2016-00033 azonosító számú projekt az Európai Unió Kohéziós Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával, az Innovációs Technológiai Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatósága támogatásával valósul meg.

 

A projekt fizikai befejezésének időpontja: 2023. május 06.

 

A projektről bővebb információt a https://www.bmsksport.hu/projekt  oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető: [email protected]

AktuálisFonyódgimnáziumkorszerűsítésenergetikai beruházás