2024.04.19, Péntek
Női kézilabda Eb - Fodor Csenge is kihagyja a tornát
Illusztráció - Pixabay

Női kézilabda Eb - Fodor Csenge is kihagyja a tornát

MTI

2022.10.25. 10:21

A Győri Audi ETO balszélsője a montenegrói Buducnost Podgorica ellen fölényesen megnyert szombati Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésén egy indítás után gólt szerzett, azonban jobb térde a leérkezéskor megsérült.

Hirdetés

Fodor Csenge kihagyja a novemberi női kézilabda Európa-bajnokságot, helyét Korsós Dorina, a Rapid Bucuresti balszélsője veszi át a keretben. A Győri Audi ETO balszélsője a montenegrói Buducnost Podgorica ellen fölényesen megnyert szombati Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésén egy indítás után gólt szerzett, azonban jobb térde a leérkezéskor megsérült. A klub honlapjának keddi bejelentése szerint a játékos fájdalmat érzett, ezért a válogatott edzőtábora előtt a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban Balogh Péter csapatorvosnál jelentkezett kivizsgálásra.

"Az elvégzett MRI-vizsgálat igazolta a jobb térdben a külső holdasporc rögzítő lemezének sérülését. Jó hír, hogy műtéti beavatkozásra nincs szükség, azonban három-négy hét kihagyás várható. Gyógyszeres és fizikoterápiás kezelését, valamint a gyógytornát megkezdjük" - nyilatkozta a csapatorvos.

Így Fodor biztosan lemarad a jövő pénteken rajtoló kontinensviadalról, amelyről két balátlövő, Szöllősi-Zácsik Szandra és Háfra Noémi is hiányozni fog, szintén sérülés miatt. A magyar szövetség (MKSZ) honlapja közölte: Fodor helyét Korsós Dorina, a Rapid Bucuresti balszélsője veszi át a keretben.

A nemzeti csapat szombaton Románia, jövő hétfőn pedig Németország ellen lép pályára edzőmeccsen, Tatabányán. A válogatott jövő szerdán utazik Ljubljanába, ahol jövő pénteken Svájccal, két nappal később Horvátországgal, majd november 8-án Norvégiával találkozik a csoportkörben. A középdöntőbe az első három helyezett jut.

 

A magyar női válogatott kerete az Eb-felkészülésre:
    kapusok:
Janurik Kinga (Ferencváros), Szemerey Zsófia (Mosonmagyaróvár), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim, német)
    jobbszélsők:
Faluvégi Dorottya (Győr), Győri-Lukács Viktória (Győr), Töpfner Alexandra (Debrecen)
    jobbátlövők:
Albek Anna (Mosonmagyaróvár), Klujber Katrin (Ferencváros), Planéta Szimonetta (Debrecen)
    irányítók:
Kuczora Csenge (Vác), Tóth Eszter (Mosonmagyaróvár), Vámos Petra (Debrecen)
    beállók:
Bordás Réka (Debrecen), Füzi-Tóvizi Petra (Debrecen), Pásztor Noémi (Mosonmagyaróvár)
     balátlövők:
Debreczeni-Klivinyi Kinga (Siófok), Hornyák Dóra (Debrecen), Kácsor Gréta (Debrecen)
    balszélsők:
Korsós Dorina (Rapid Bucuresti, román), Márton Gréta (Ferencváros), Schatzl Nadine (Győr)

Aktuális Siófoknői kézilabdakézilabdasportsportoló