2024.10.22, Kedd
Kötelező győzelem teljesítve - Fölényesen nyert a Rákóczi FC a Dunaföldvár ellen
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Kötelező győzelem teljesítve - Fölényesen nyert a Rákóczi FC a Dunaföldvár ellen

Forrás: rakoczifc.hu

2024.09.30. 09:50

Mazzonetto a 29. és a 31. percben, míg Horváth Balázs és Mayer Milán a második félidőben szerzett góljaival 4-0-ás győzelemmel folytatta remek sorozatát a Rákóczi.

A sereghajtó, az előző idényhez képest teljes mértékben átalakult FC Dunaföldvárt ellen lépett pályára a somogyi alakulat.

Sok helyzetből kettőt váltott gólra a Rákóczi

A klub hivatalos oldalán olvasható tudósítás arról számolt be, hogy már az első negyedórában látható volt a kaposváriak fölénye. Két ígéretes lehetőséget is kidolgozott a csapat, előbb Horváth Balázs passzát követően Balla Kevin lőhetett jó szögből, azonban Kovács Flórián leért a jobb alsóba, majd egy perc múlva, ugyancsak Balla Kevin helyzeténél a jobb oldali kapufa mentette meg a vendégeket a góltól. A folytatásban Nicoló Mazzonetto lövése kerülte el centikkel a jobb alsót, ezt követően pedig Babinszky Bence lőtt a hálóba lesről.  Horváth Balázs centerezése találta meg a kapu előtt ürese hagyott Nicoló Mazzonettot, aki egy átvétel után lőtt a kapu jobb oldalába (1–0). Két perccel később egy kifejelt labdát vett át a támadó, s ezúttal ballal, kapásból lőtt a bal alsóba, megduplázta ezzel saját maga és a Rákóczi góljainak számát is (2–0).

Két gól a második játékrészben is

A második félidőben Nicoló Mazzonetto szerzett labdát az ellenfél tizenhatosának vonalán, s visszaadta gólpasszt Horváth Balázsnak, aki nyolc méterről gurított a bal alsóba (3–0). A folyatásban szinte futószalagon alakítottuk ki a helyzeteket, viszont Szederkényi Ádám közeli lövését védte Kovács Flórián, míg Nicoló Mazzonetto hiába vette észre, hogy kint áll a kapujából Kovács Flórián, a félpályás lövése éppen elkerülte a kaput, akárcsak az utolsó percekben Pressing Máté perdítése. A csereként ékező Mayer Milán viszont nem hibázott, s a 91. percben egy hatalmas gólt ragasztott a jobb felsőbe, beállítva ezzel a négy-nullás végeredményt.

AktuálisKaposvárKaposvári Rákóczi FCFC Dunaföldvárlabdarúgás