2024.09.21, Szombat
Már lehet pályázni a  a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra
Fotó: Somogy Vármegyei Kormányhivatal

Már lehet pályázni a a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal

2024.09.21. 09:09

Harminc év alatti diplomások jelentkezését várják a közigazgatásba. Jelentkezni október 15-ig lehet a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2025-ös évfolyamába!

Az MKÖ a Kormány utánpótlás-képző, karrierindító programja, amelyet a Miniszterelnökség működtet. Az MKÖ a felvételt nyert 60 pályakezdő fiatal számára hazai és külföldi munkatapasztalatot, versenyképes fizetést, folyamatos mentori támogatást, valamint heti rendszerességgel szakmai és közéleti előadásokat, képzéseket, intézménylátogatásokat nyújt.

A felvételt nyert ösztöndíjasok hét hónapig egy hazai minisztériumban szereznek szakmai tapasztalatot, majd három hónapig Magyarország külképviseleti szerveinél, nagykövetségein, főkonzulátusain és nemzetközi szervezetek melletti állandó képviseleteknél dolgoznak. Az ösztöndíjprogram 2025. február 1-én kezdődik és november 30-án ér véget.

Az MKÖ 2025-ös évfolyamának ösztöndíjasai mind a belföldi programszakasz, mind a külföldi programszakasz ideje alatt emelt összegű ösztöndíjat kapnak, amely adó- és járulékmentes:

  • az ösztöndíj összege belföldön havi 300 000 Ft
  • az ösztöndíj összege külföldön átlagosan havi 670 000 Ft

 

Pályázati feltételek

  • a pályázat benyújtásakor be nem töltött 30. életév;
  • magyar állampolgárság;
  • cselekvőképesség;
  • büntetlen előélet;
  • tárgyalóképes angol vagy német vagy francia nyelvtudás (államilag elismert, legalább B2[1] szintű komplex nyelvvizsga, vagy olyan nyelvvizsga, amely a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ honlapja szerint legalább B2-es szintre honosítható);
  • a pályázat benyújtásának időpontjában kormányzati szolgálati, közszolgálati, állami szolgálati jogviszony nem áll fenn.

 

pályázati felhívás és a gyakran ismételt kérdéseket tartalmazó dokumentum az MKÖ honlapján érhető el. A jelentkezési felület szeptember 15-én nyílik meg és október 15. 23.59-ig aktív.

Felmerülő kérdés esetén az érdeklődők további tájékoztatást az [email protected] címen tudnak kérni.

AktuálisSomogy Megyei Kormányhivatalközigazgatási ösztöndíj