Folytatódik a Szennai Skanzen gasztroszombat sorozata.
Április 5-én a "Nagyanyáink kosztolója" programsorozatban a Szennai Skanzenben, ezúttal a burgonya kap keiemelt szerepet. A krumpli alapvető alkotóeleme a magyar konyhának. A szervezők sós ízvilág mellett betekintést nyújtanak abba is, hogyan hasznosították nagyanyáink a sütemények készítéséhez a burgonyát.
A nap folyamán kemencében és sparhalten készülnek krumplis ételek. A hagyományos krumplis pogácsa mellett szilvalekváros hajtóka és csírásgaluska is kerül az érdeklődők tányérjára. A program 10 órakor közös krumplipucolással indul és a kemence befűtésével.
Jövő júniusban ismét méltó környezetben láthatja a közönség a koronázási palástot. A Nemzeti Múzeumban a több mint 800 millió forintos keretösszegből nemcsak a palást terme újul meg, hanem várhatóan több állandó kiállítás helyszíne, illetve az éremtár klimatizálása is.