2024.04.19, Péntek

Folyamatosan emelkednek a Balaton-parti lakásárak

mti

2017.07.15. 19:58

Ötödével nőtt a Balaton-parti ingatlanok ára: a Balaton térségében 22,6 százalékos volt az áremelkedés az elmúlt három évben.

Hirdetés

A kiemelt üdülőkörzetek közül a legmagasabb ingatlanárak továbbra is a Balatonnál találhatóak, ahol átlagosan több mint 283 ezer forintot kellett fizetni egy tipikus nyaraló négyzetméteréért tavaly, míg a második helyen a Velencei-tó térsége szerepel 186 ezer forintos négyzetméterárral. Ugyanakkor a Tisza-tó üdülőkörzetében még az 50 ezer forintot sem érte el az üdülőingatlanok fajlagos négyzetméterára tavaly – fejtették ki az elemzésben.

A tóparthoz közeli üdülőövezetek közül a Siófoki és a Balatonfüredi kistérségben a legmagasabbak a nyaralóárak, több mint 400 ezer forint négyzetméterenként.

Jellemző, hogy a Balaton mellett található kistérségek jelentős része esetében az ingatlanárak emelkedése már legalább 3-4 éve tart, de például Balatonfüred környékén már 2010 óta. A lakóingatlanárakat tekintve a Balaton térségében Hévízen és Balatonfüreden a legmagasabbak az átlagárak, mintegy 293 ezer forintot kell fizetni az ingatlanokért négyzetméterenként – tették hozzá a pénzintézet elemzésében.

 

Forrás: mti

GazdaságBalaton-part ingatlanpiaclakásáraküdülőkörzet