2024.04.23, Kedd

Új csarnok épült a Csurgói Faipari Gyárban

MTI

2018.03.28. 10:00

Új csarnokot építtetett és korszerű berendezéseket vásárolt a Sefag Zrt. a Csurgói Faipari Gyárának, az épületet és a gépeket szerdán adták át a somogyi városban.

Hirdetés

Keszericze Jenő gyárigazgató az MTI érdeklődésére elmondta: az állami erdészet 370 millió forintos, saját forrásból megvalósított fejlesztése keretében rönkhasító szalagfűrészt, egy úgynevezett utófeldolgozó sort, anyagmozgató gépeket és modern hídmérleget szereztek be, emellett javították a szállítás körülményeit. A beruházásnak köszönhetően a gyár többet, jobban és hatékonyabban tud termelni.

A projektről kiadott sajtóanyag szerint a Somogy erdőterületeinek mintegy felén, 80 ezer hektáron gazdálkodó, évente 400 ezer köbméter faanyagot kitermelő Sefag 9 milliárd forint éves árbevételéhez 1,8 milliárddal járul hozzá a csurgói gyár, ahol 150 dolgozóval 30 ezer köbméter tölgyfa rönköt, továbbá hárst dolgoznak fel.

Keszericze Jenő hozzátette: az alapanyagból fűrészáru, parketta lécek, parketta fedőréteg, és egyebek mellett ceruza lapka készül, az áru mintegy felét európai és ázsiai megrendelőknek értékesítik.

A Sefag sajtóanyagában kitért arra, hogy a gyár Csurgó egyik legnagyobb foglalkoztatója és adófizetője, és biztos megélhetést nyújt olyan embereknek is, akik képzettség hiányában egyébként nagyon nehezen találnának munkát.

GazdaságCsurgóSefag Zrt.Faipari Gyárerdőterületfafeldolgozás