2024.07.21, Vasárnap

Sefag Zrt.

Erdei napközis gyerektábort szervez a SEFAG Zrt. a somogyi erdők legszebb helyszínein

2020.06.09

Aktuális

Alsós diákok részére szervez természetismereti tábort a SEFAG Zrt. júliusban. A résztvevőkre izgalmas kalandok és játékos, interaktív programok várnak a somogyi erdők legérdekesebb helyszínein.

Támogatásokról döntött a Vadászkamara

2020.04.01

Aktuális

Az Országos Vadgazdálkodási Alaphoz benyújtott pályázatokról döntött az Országos Magyar Vadászkamara

Nemzetközi turisztikai beruházás a Zselicben

2019.10.29

Aktuális

A Kaposvár közelében lévő Ropolyi-tónál természetvédelmi területen egy horvát-magyar közös projektben – az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, az INTERREG V-A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretéből – többek között tájház, természetőrház és lovaspihenő is épült, Horvátországban pedig parkfelújítás és egy oktatási központ fejlesztése készült el.

Megkezdődött a szarvasbőgés Somogyban

2019.08.26

Aktuális

Megkezdődött a szarvasbőgés a somogyi erdőkben, a gímbikák párkeresése miatt egyes területek csak korlátozásokkal látogathatók.

Április végéig feloldják az erdőlátogatási tilalmakat a Balaton környéki erdőkben

2018.04.13

Április 15-én már a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. területén is véget ér az erdőlátogatás korlátozása, májustól pedig a Bakonyerdő Zrt. is feloldja a februárban bevezetett tilalmakat.

Újabb turisztikai fejlesztések kezdődnek a Zselicben

2018.03.13

Megújul nyárra a hajmási Csepegő-kőhöz vezető lépcsőrendszer és utat jelölnek ki a kaposgyarmati mésztufa-hasadékhoz, a fejlesztések a Zselic értékeinek bemutatását, az idegenforgalom növelését szolgálják.

Földre szállt Hold: egy órányira a Balatontól

2018.01.17

Nem mindennapi kinccsel gazdagodott a Kaposvár közelében található Zselici Csillagpark, ami a Balatontól alig több, mint egy órányi autóútra van. Egy valódi holdkőzetet, méghozzá Közép-Európa egyik legnagyobb holdi eredetű mintáját láthatják az erdei élményközpont látogatói - tudatta a létesítményt üzemeltető SEFAG Zrt. közleményében.

Dámvadak barcogása a somogyi erdőkben

2017.10.26

A SEFAG Zrt. barcsi erdészetének területén páratlan szépségű kifejlett példányok párkeresésétől hangos az erdő.

Hatvan hektár új erdőt telepített tavaly a SEFAG Zrt.

2020.04.02

Aktuális

A somogyi állami erdők nagy részét gondozó SEFAG Zrt. aktívan kiveszi a részét a hazai erdőterületek növelését célzó erőfeszítésekből. Tavaly hét területen összesen hatvan hektárnyi erdőt telepítettek a társaság szakemberei egykori szántókra és legelőkre.

A vidra lett az év emlőse

2020.02.27

Aktuális

A Magyarországon őshonos vidra nyerte el idén az év emlőse díjat, ami egyúttal a vizes élőhelyek védelmének fontosságára is ráirányítja a figyelmet.

Megújult külsővel várja a látogatókat az Aliréti Vadászház Ságváron

2019.09.23

Aktuális

Átadták a SEFAG Zrt. által felújított Aliréti Vadászház és Turisztikai Központ épületét Ságváron.

Trófeaszemle Lábodon

2018.10.26

Dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott is jelen volt 2018. október 26-án, a SEFAG Zrt. trófeaszemléjét.

Új csarnok épült a Csurgói Faipari Gyárban

2018.03.28

Új csarnokot építtetett és korszerű berendezéseket vásárolt a Sefag Zrt. a Csurgói Faipari Gyárának, az épületet és a gépeket szerdán adták át a somogyi városban.

Erdőlátogatási tilalom lépett életbe Somogyban

2018.02.01

Mától tilos a Sefag Zrt. által kijelölt erdőterületek látogatása. A tilalmi idő 2018. február 1-től március 31 -ig tart.

Jönnek a Geminidák, csillaghullás lesz decemberben - téjékoztatott a kaposvári SEFAG Zrt.

2017.12.13

Aktuális

A napokban érkezik a Geminida meteorraj, egy az augusztusihoz mérhető nagyságrendű csillaghullás. A szerencsések óránként száznál is több hullócsillagot láthatnak, ha kedvező az időjárás és megfelelő helyet választanak a megfigyelésre – áll a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. közleményében.

Kaposvárra beköltöztek a környező erdők

2017.10.24

A nagyközönség előtt is megnyitotta kapuit az Erdők Háza Látogatóközpont, a SEFAG Zrt. legújabb ismeretterjesztő attrakciója. A kaposvári belvárosban kialakított interaktív kiállítás és játszóház célja, hogy lépésről lépésre bevezesse az érdeklődőket az erdők és az erdészek titkaiba.