2024.03.29, Péntek

Kaposvárra beköltöztek a környező erdők

www.eletforma.hu

2017.10.24. 13:46

A nagyközönség előtt is megnyitotta kapuit az Erdők Háza Látogatóközpont, a SEFAG Zrt. legújabb ismeretterjesztő attrakciója. A kaposvári belvárosban kialakított interaktív kiállítás és játszóház célja, hogy lépésről lépésre bevezesse az érdeklődőket az erdők és az erdészek titkaiba.

Hirdetés

A termekben információs táblák, egyszerű játékok és az érzékszervekre ható élményelemek váltják egymást. Ezek bemutatják az erdei élőlényeket a fáktól a legfontosabb madarakig és emlősállatokig, az erdők funkcióit, az ottani életközösségek működését és természetesen az erdészek feladatait és a SEFAG Zrt. legfontosabb tevékenységeit is.

 

Erdők Háza / fotó: SEFAG

 

Megfigyelhetjük a fák évgyűrűit, a szarvasok agancsának növekedését és láthatunk szarvasgombát is. Továbbá nagyméretű bogármodellek, életnagyságú állatok, madárhangok és sokféle, gondolkodást és ügyességet igénylő játék teszi még érdekesebbé a kiállítást.

 

Erdők Háza / fotó: SEFAG

 

Az Erdők Háza tavasszal fogadta az első iskolás csoportokat. A siker egyértelmű bizonyítékaként a mostani tanévkezdés után már egymásnak adták a kilincset az osztályok.
„Elsősorban az általános iskolásoknak, közülük is az olvasni már tudó alsósoknak jelenti a legnagyobb élményt a program. A kiállítás emeletén van egy foglalkoztatónk is, ahol további erdei témájú játékokkal várjuk a gyerekeket, akár már óvodás kortól” – mutatta be a lehetőségeket Dobos Ildikó, a látogatóközpont vezetője.

 

Kép: Krajcsó Judit

 

Az Erdők Házát dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter adta át – az esemény rangját jelzi, hogy ez volt az idei Erdők Hete hivatalos nyitóünnepsége is egyben. A látogatóközpont a környékbeli iskolások és óvodások mellett a turistákat is várja. Rendszeresen szervez programokat is: természetfilm-vetítéseken, kézműves foglalkozásokon és más, erdei témájú ismeretterjesztő játékokon lehet részt venni.

 

Sétálhatunk már a lombok között is

Lombkoronaszinti kalandsétányt adtak át a Kaposvár melletti Deseda-tónál. A somogyi állami erdőket gondozó SEFAG parkerdője Kalanderdő néven kínál természetközeli élményeket a látogatóknak. Ezek tárháza bővült most egy újabb elemmel.

 

AktuálisKaposvárerdőErdők Háza Látogatóközpontinteraktív kiállításállatokSefag Zrt.