2024.04.26, Péntek

Erdőlátogatási tilalom lépett életbe Somogyban

hirbalaton.hu

2018.02.01. 18:30

Mától tilos a Sefag Zrt. által kijelölt erdőterületek látogatása. A tilalmi idő 2018. február 1-től március 31 -ig tart.

Hirdetés

A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt., mint vadászatra jogosult, erdőlátogatási tilalmat rendel el az intenzív vadásztatás miatt előálló fokozott balesetveszély, valamint a vad mind magasabb értéken történő hasznosításának sikere érdekében – áll a közleményben.

A SEFAG Zrt. a 2009. évi XXXVII. az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvény 94., 95. és 96. §-a alapján döntött így.

2018. február 1. és március 31. között, naponta 0-24 óráig terjedő időszakban az erdőlátogatási tilalom alá tartozó vadászterületek a következők:

– Szántódi vadászterület (Siófok tekintetében ez a Töreki terület egy részét érinti.)
– Kelet-zselici vadászterület
– Nyugat-zselici vadászterület
– Iharosi vadászterület
– Zsitfapusztai vadászterület
– Lábodi vadászterület
– Segesdi vadászterület
– Középrigóci vadászterület
– Nagybajomi erdészet területe

A cég együttműködést kér a lakosságtól, hogy az egyébként kirándulás, túrázás céljára kevésbé alkalmas időszakban kizárólag a fenti korlátozással nem érintett erdőterületeket látogassa, a váratlan események, balesetek elkerülése érdekében.

A korlátozás nem érinti a SEFAG Zrt. munkavállalóit, vállalkozóit, és az erdészet által kiadott, faanyag gyűjtésére vonatkozó érvényes engedéllyel rendelkezőket.

A tilalmat megszegőkkel szemben a társaság eljárást indít, ami súlyos pénzbírsággal záródhat  – a cég közlése szerint.

A korlátozást alá tartozó területek:

 

 

AktuálisvadászatbalesetveszélySefag Zrt.Erdőlátogatási tilalom