2024.03.29, Péntek

Így újul meg négy vidéki pláza

origo.hu

2018.06.15. 12:26

Debrecenben, Sopronban, Szegeden és Zalaegerszegen is fejlesztik a városok fontos bevásárlóközpontját. A beruházások során a létesítmények nem zárnak be.

Hirdetés

2,5 milliárd forintot szán négy vidéki plázája felújítására egy nagyszabású fejlesztési program keretében az Indotek Group – számol be az Origó. A magyar-amerikai tulajdonú cégcsoport tulajdonába az elmúlt években került a zalaegerszegi Zala Plaza, a Sopron Plaza, a Szeged Plaza és a Debrecen Plaza.

 

Zala Plaza (zalaplaza.hu)

A következő hetekben-hónapokban mind a négy bevásárlóközpont rekonstrukciója emegkezdődik, mely által modern környezetben szolgálhatják majd ki a vásárlókat. A fejlesztések ideje alatt a plázák nyitva tartanak majd, miközben kívülről és belülről is felújítják létesítményeket. A vállalat célja az, hogy az épületek újra vonzóvá és a közösségi élet központjává váljanak.  

 

Zalaegerszegen hamarosan megkezdődik a munka

A munkálatok először Zalaegerszegen kezdődnek meg még idén nyáron, majd az itt található Zala Plazában nyitja meg első nyugat-magyarországi új típusú kiskereskedelmi boltját az Auchan is. Ezt követően a nyár végén indul el a Sopron Plaza felújítása egy körülbelül 1 milliárd forintos beruházásban, itt többek között szintén Auchan Superstore-ral bővül a létesítmény.

 

Szeged Plaza (szegedplaza.hu)

A Szeged Plaza felújítása különösen látványos lesz, mivel az elülső homlokzat kap új arculatot. Ez a fejlesztés mintegy 450 millió forintba kerül majd. A debreceni bevásárlóközpont pedig egyedi építészeti megoldással kap majd új arculatot, az első ütemben mintegy 800 millió forintos költséggel.

 

2019-ben újabb városok bevásárlóközpontjai fejlődnek majd

A projektsorozat második részében az Indotek Froup további jelnentős forrásokat kíván még majd a létesítmények korszerűsítésére fordítani. Ezzel párhuzamosan jövőre Veszprémben, Szolnokon és Kaposváron is megkezdik az általuk birtokolt plázák fejlesztését.

 

Debrecen Pláza (programturizmus.hu)

 

épületfelújításGazdaságbevásárlóközpontSzegedZalaegerszegDebrecenSopron