2019. január 6-ig szünetel a szürkemarha termékek árusítása a Pintér-kert Arborétum bejáratánál működő közönségszolgálati irodában.
Igazgatóságunk 900 hektár természetvédelmi oltalom alatt álló gyepterület kezelését végzi magyar szürke szarvasmarha, racka- és ciktajuhok legeltetéses állattartásával. A szaporulat felnevelésével javítani tudjuk az állatállomány genetikai értékét, újabb gyepterületek természetvédelmi kezelését tudjuk megoldani, valamint a hús feldolgoztatásával vegyszermentes élelmiszert tudunk a fogyasztókhoz eljuttatni. A szarvasmarhák takarmányozása nyáron legelőn, télen a védett rétekről betakarított szénával történik, ebből eredően teljesen természetes körülmények között nevelődött jószágok húsa kerül feldolgozásra Szomor Dezső szürkemarha tenyésztő, ökogazdálkodó dömsödi húsüzemében. A húsüzem a szürkemarha feldolgozását kizárólag adalékmentes fűszerekkel végzi, a termékek a természetes körülményeket tanúsító Nemzeti Parki Termék védjegyet, valamint a fajta-azonosításhoz szükséges ENAR számot viselik. A fajta-azonostó védjegyet kidolgozó Magyar Szürkemarhát Tenyésztők Egyesülete minden jószág vágásához az ENAR szám feltüntetésével igazolást állít ki a tenyésztő részére, mely ENAR szám kötelezően szerepel a terméken, így a fogyasztó egy SMS beküldésével, vagy közvetlenül ide kattintva is megbizonyosodhat a hús eredetéről.
Egy hónappal a határidő előtt adták a csúcstechnológiájú üzemet, komoly elismerés lett az eredménye a Panattoni részéről.