2024.03.19, Kedd
Átadták a somodori öntözőrendszert
Somogy Megyei Kormányhivatal

Átadták a somodori öntözőrendszert

Somogy Megyei Kormányhivatal

2019.05.19. 18:45

Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is részt vett a somodori Gabriella-major öntözőrendszerének ünnepélyes átadásán, ahol dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár előadást tartott.

Hirdetés

Az Agrárminisztérium államtitkára a megújuló vízgazdálkodás és mezőgazdaság témakörét érintően tájékoztatta a jelen lévőket. dr. Feldman Zsolt elmondta: a megváltozott klímaviszonyok új mezőgazdasági technikákat igényelnek, ilyen például az öntözés is. A kormány ezt felismerve-, támogatja az öntözőrendszerek telepítését és az ehhez kapcsolódó víz-nyerőhelyek kiépítését – mondta az államtitkár. Kiemelte, hogy a mostani projekt családi gazdaságban valósult meg, továbbá a tulajdonos fia fiatalgazdaként vesz részt a munkában, így ez a tevékenység még inkább becsülendő és dicsérendő.

 

 

Szabó Péter, a KITE Zrt. vezérigazgatója az öntözőrendszer kivitelezéséről és beüzemelésének fázisairól tájékoztatta a hallgatóságot. Megemlítette a kiépítést kísérő nehézségeket, de a hosszas mérnöki tervezés és munka meghozta eredményét – tette hozzá a vezérigazgató.

Az átadóra meghívottaknak az öntözőtónál Pongrácz Máté fiatalgazda és Tóth Richárd, a Valmont képviselője bemutatta a beruházást és ismertették műszaki felépítését.

GazdaságSomodorSomogy megyeöntözőrendszer