2024.03.29, Péntek
Turisztikai ügynökség: év végéig 25 Tourinform iroda újulhat meg
Tourinform Kiskőrös - Facebook

Turisztikai ügynökség: év végéig 25 Tourinform iroda újulhat meg

MTI

2020.06.11. 19:00

A nemrég átadott zalakarosi után megújult a keszthelyi, továbbá felújítják a hajdúszoboszlói, soproni és tokaji Tourinform irodát, de év végéig további 25 megújítására van lehetőség - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese szerdán Keszthelyen.

Hirdetés

Könyid László a Balaton-parti város felújított turisztikai irodájának avatásán beszélt arról, hogy 21 millió forint támogatást biztosított az MTÜ az országban az elsők között megnyitott, már 30 éve működő iroda rekonstrukciójára.

Ezek az irodák ma már nemcsak a vendégeknek szolgáltatnak, de egyfajta új szerepkörben a turisztikai szolgáltatóknak, attrakciók üzemeltetőinek is továbbítanak információkat - tette hozzá.

Példaként jegyezte meg, hogy országszerte a nagyobb forgalmú Tourinform irodákban Kisfaludy-pontot hoztak létre, hogy a magánszállásadókat segítsék azoknak a pályázatoknak a benyújtásánál, amelyeket az MTÜ által 60 milliárd forintos kerettel meghirdetett szobafelújítási programra szántak.

Könyid László megemlítette azt is, hogy a turisztikai szolgáltatók adatközlései alapján látható: Keszthelyen július-augusztusra már közel 1500 szálláshelyfoglalást regisztráltak, szinte kizárólag belföldi vendégektől. A határnyitásokkal párhuzamosan várhatóan elindul a külföldiek foglalása is, az MTÜ várakozásai szerint nyáron és ősszel leginkább a német, a cseh és az osztrák turistákra lehet majd számítani.

A Balaton-parti városra - Hévízzel és Zalakarossal együtt -, mint a nyugat-balatoni térség meghatározó szerepű településére az MTÜ kiemelt figyelmet fordít. Szállodák újulnak meg, strandfejlesztés és csúszdafelújítás zajlik, illetve a Festetics-kastélynak is számos projektje van, amelyek mind azt szolgálják, hogy Keszthely turisztikai vonzereje tovább erősödjön - fogalmazott az MTÜ vezérigazgató-helyettese.

GazdaságTourinform irodaMagyar Turisztikai Ügynökségfelújítás