2024.03.28, Csütörtök

Kaszón adták át az ország legújabb lombkorona tanösvényét

mti

2017.05.11. 12:25

A fák koronái között futó lombkorona tanösvény mintegy 50 millió forintból megvalósuló beruházás keretében 9,5 méter magasan és 124 méter hosszan készült el.

Hirdetés

A Hent László építész tervei szerint 200 köbméter faanyag felhasználásával készült 124 méter hosszú hídszerkezet a település központjától mintegy 450 méterre található - írta a beruházás saját forrásból finanszírozó Kaszó Zrt. az MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.

A térségben 22 ezer hektáron gazdálkodó erdészeti társaság kitért rá, hogy a tájba illő tanösvénybe pihenőket, a látogatók izgalmát növelő függőhídelemet, valamint egy "láthatatlan lest" is beépítettek, ahonnan a vadakat lehet megfigyelni.

Az ismeretterjesztést a fel- és lejárókon, a sétányon és a pihenőhelyeken elhelyezett interaktív táblák segítik - tették hozzá.

A cég kitért rá, a kaszói lombkorona tanösvény hosszát és magasságát tekintve is egyedülálló Magyarországon. Tudomásuk szerint az állami erdőgazdaságok között jelenleg csak a Gyulaj Zrt.-nek van lombkoronába vezető tanösvénye, emellett az érdeklődők Makón és Gyomaendrődön ismerkedhetnek hasonló módon az élővilággal.

A szaktárca tájékoztatása szerint a beruházás a Kaszó Zrt. elmúlt években megkezdett közjóléti turisztikai fejlesztéseinek részeként valósult meg. 

Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közigazgatási államtitkára az ünnepségen elmondta: a tárcának továbbra is kiemelt célja az állami erdőgazdasági társaságok közjóléti és turisztikai aktivitásának növelése. 

A közjóléti funkció hangsúlyos szerepét igazolják az állami erdészeti társaságoknál sorra megvalósuló létesítmények, beruházások: az országszerte fellelhető kilátók, turistautak, pihenőhelyek, vadasparkok és tanösvények, melyek mind-mind remek lehetőséget nyújtanak a kikapcsolódásra, a természetjárásra, az erdő megismerésére - közölte az államtitkár.

 

Forrás: mti

Helyi hírekSomogy megyeturizmuskörnyezetvédelemKaszólombkorona tanösvény