2024.04.19, Péntek

Siófokon is megrendezik az Ezer Lámpás Éjszakáját

siofok.hu

2017.05.17. 16:21

2017. május 27-28-án Városi Gyermeknap lesz Siófok főterén. Idén a város csatlakozott az Ezer Lámpás Éjszakája elnevezésű rendezvényhez is, amellyel a társadalom figyelmét hívja fel több nagyváros a gyermekeltűnések aggasztó jelenségére.

Hirdetés

A hétvége, amely minden érzékre hat. Szaglás, hallás, tapintás, látás, ízlelés...

Május utolsó hétvégéjén, a Kálmán Imre Kulturális Központ egész napos programsorozat keretében várja a kisebb és nagyobb gyermekeket Siófok városának Fő terén.

A gyerekek megnézhetik Sárkányármány és a Perpatvar gólyalábas parasztkomédiáját és Sándor Júlia mesemondó asszonyt. Hallhatnak népzenei koncerteket a Szökő-, és a Folk a móka Zenekarral, valamint közös táncháznak is részesei lehetnek.

A gyermeknapot tovább színesíti a Bogármuzsika, a MintaPinty zenekar és az Egerszegi Akusztik gyermek és felnőtt koncertje. A kulturális központ előtti téren, egész hétvégén minden kíváncsi kezet kiszolgál a népi játékpart és kézműves foglalkozás. Ki lehet próbálni a fa körhintát is. Vasárnap délutánra további meglepetéseket tartogatnak a szervezők.

Az Ezer Lámpás Éjszakáját idén 7. alkalommal rendezik meg 2017. május 28-án az ország közel húsz nagyvárosában, amelyhez most Siófok is csatlakozik. A kezdeményezést 2011-ben indították el azzal a céllal, hogy felhívják a társadalom figyelmét a gyermekeltűnések aggasztó jelenségére. A program a nemzetközileg is bejegyzett Eltűnt Gyermekek Világnapjához (május 25.) kapcsolódik. Az egész napos rendezvény a gyerekekről és a családokról szól. Minden helyszínen jótékonysági koncertekkel, sztárfellépőkkel várják az érdeklődőket.

A Nők Együtt Egyesület az Ezer Lámpás Éjszakája programmal minél több iskolába és más intézménybe szeretne eljutni, hogy felhívja a kiskorúak, tanáraik és szüleik figyelmét a csellengés veszélyeire és a megelőzés fontosságára!

A témával foglalkozik május 26-án, a Siófoki Gábor Dénes Főiskola előadó termében Probszt Erika klinikai szakpszichológus, i.h. terapeuta a 11:15-kor kezdődő előadásában.

 

Forrás: siofok.hu

Helyi híreksiófokprogramsorozatEzer Lámpás Éjszakájagyermeknap