2024.04.27, Szombat

Biztonságosabbá vált a siófoki Petőfi sétány

siofok.hu

2017.08.16. 13:59

Idén új, illetve korszerű elemekkel bővítették a Petőfi sétány és a Nagystrand biztonsági kamera-rendszerét.

Hirdetés

Továbbá több intézkedésnek köszönhetően egységesebbé, hatékonyabbá vált a biztonsági feladatokat ellátó személyek munkája – számolt be Schőn Péter a terület biztonsági vezetője a siofok.hu-nak.

A sétány már teljesen lefedett kamerákkal, és a strand területét is több, modernebb kamera pásztázza, mint korábban. A sétány mellett a szórakozóhelyeken szolgálatot teljesítő biztonsági őröket is teljes körűen ellátták rádiókkal, így a munkavégzésük egységesebb és hatékonyabb lett. Idén egyetlen biztonsági szolgálattal szerződött a város a turisztikailag kiemelkedően frekventált területek, valamint a Petőfi sétány, Nagystrand és az ott található szórakozóhelyek, vendéglátóegységek biztosítására.

 

Szigorúbb ellenőrzés

A beléptetés szűrőpontjain szigorúbbá vált az ellenőrzés, és a veszélyes vagy tiltott tárgyak, eszközök kiszűrése. A külföldiek jobb és egyszerűbb tájékozódását – főként arról, mit nem lehet bevinni a szórakozó-negyedbe -, új piktogramok bevezetése és kihelyezése segíti.
A nagyobb rendet és biztonságot szolgálja, hogy idén minden éjszaka nagyobb létszámú takarító személyzet látja el a nem kis kihívással járó feladatokat.  Tevékenységüket a teljes szezonban 24 órában működő biztonsági irányítást végző, Operatív Irányítási Központ koordinálja.
A gépjárműforgalom ellenőrzése is szigorodott, engedély kell a behajtáshoz, parkoláshoz. Az áruszállítás megoldott, a napi működést nem lehetetleníti el, mégis kisebb és biztonságosabb lett a forgalom a sétányon és a Nagystrandon, aminek főként a kisgyermekes családok, és a babakocsival közlekedők örülnek igazán.
Az új biztonsági intézkedések, fejlesztések hozzájárultak a bűncselekmények – főként a lopás és a garázdaság – számának további csökkenéséhez.
Idén hatékonyabbá vált a biztonsági szolgálat rendőrséggel való együttműködése, ami közös járőrszolgálatban is megvalósul. A napi információcserének köszönhetően gyorsabbá vált a reagálás a területen.

 

Szívesen és tovább korzóznak a családok

A javuló biztonság eredményének számít a vendégösszetételben tapasztalható változás. Egyre nő a családosok száma, akik korábban legfeljebb 22 óráig maradtak a sétányon, manapság pedig szívesen korzóznak éjfélig is.
A Kálmán Imre Szabadtéri Színpad és a Jókai park kamerarendszerét is bekötötték a biztonsági rendszerbe, így ezeken a területeken is gyorsabb és hatékonyabb a reagálás szükség esetén, megvalósítva az együttműködést a városőrséggel is.

 

Forrás: siofok.hu

Helyi híreksiófokturizmusellenőrzéspetőfi sétánybiztonság